Ha a terhesség még csak néhány hetes, már oda kell figyelni arra, hogy ne emeljek nehezet, vagy olyan pici még, hogy nem érzékeli?

perszehogy oda kell figyelni, sot meginkabb, mert meg nagyon pici es nagyobb a veteles kockazata. elvileg 12 hetig a legmagasabb az eselye,de utanna is vigyazni kell.ovatossag sosem art
Udv16 hetes

Persze, hogy oda kell figyelni!!! Sőt, első 12hétben a legkönnyebb elvetélni. Nehogy emlegess nehezeket!!!
Ja és nem csak emelgetni, cipekedni tilos, hanem túl sokszor hajolgatni, behajolni, földről felvenni dolgokat. Én munkahelyemen csak gabonapelyheket töltöttem fel, és direkt két dobozzal többet egyszerre nem vettem kézbe, mert ugye nem nehéz, de egy nagy papírdoboznyi benne vagy 24doboz cornflakes-szel stb már igen nehéz.... Na a lényeg, nekem ez a behajolás, bedőlés elég volt ahhoz, hogy barnás véres folyással, fájdalmakkal a kórházi ügyeleten kössek ki 10hetesen.
Van aki érzékenyebb, van aki még a 3éves gyerekét is baj nélkül emelgeti. Hidd el, nem éri meg tesztelni, hogy most te melyik kategóriába tartozol. Fő az óvatosság!

Oda kell figyelni, de azért ez nem szent írás. Én sem tartok be mindent. Amit eddig is emeltél azt nyugodtan emelheted, nem ettől függ, hogy elvetélsz e vagy sem. Mondjuk azért költözködéskor ne te vidd a ruhás szekrényt. Én az elsővel semmit nem csináltam, feküdtem, ettem, sétáltam napi 10-15 percet, odafigyeltem mit eszek stb, mégis elvetéltem. Most a másodikkal az első három hónapot végig melóztam, kemény fizikai munka, ápoló voltam, időseket fürdettem, emelgettem, öltöztettem, stb. most már nem dolgozom, de még mindig aktív vagyok, mindent elvégzek itthon, és semmi bajom. Szóval ez nem ezen múlik, de persze azért vigyázni kell magadra. :)
Minden jót!
21 hetes

Szerintem van itt egy kis tévedés. Ahol a baba nem egészségesen fejlődik, ott így is, úgy is beindul a vetélés, tehát nem a cipekedéstől magától fog elmenni a baba.
DE ,mi most szerintem egészséges terhességről beszélünk, ahol a babának nincs semmi genetikai baja, fejlődési rendellenessége. Na itt viszont igenis számít, hogy ember a cipekedéstől vetél-e el. Azért elég durva egészséges terhességgel elvetélni valóban a cipekedés miatt.
Valaki írta, hogy vigyázott magára, mégis elvetélt. Na ő valószínűleg azért vetélt el, mert valami baja lett volna a babának, és a természet közbe szólt. Ez teljesen más, mint egészséges terhességgel elvetélni. Igenis számít, hogy az ember állandóan cipekedik, vagy visszafogja magát. Aki kockáztatni akar, az tegye, de utána ne lepődjön meg ha ne adj Isten baja lesz.
Mindenkinek szíve ügye, hogy most vigyáz magára, vagy nem vigyáz magára aztán meg esetleg elvetél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!