Down-kór szűrés eredményeim ezek lettek, még orvossal nem beszéltem, szerintetek aggódjak? Én egy kicsit alacsonynak ítélem,33éves vagyok és első babánk.
Nézd valójában ez egy átverés, az égvilágon semmit nem mutat. Vagy Down kóros lesz a babás vagy nem. 1:2-ből is lehet, hogy nem az, és 1: 2 millióhoz is lehet, hogy pont ő a kétmilliomodik.
Úgyhogy ez hogy alacsony vagy magas, tök mindegy.
Viszont jó a tarkóredő és az AFP is, úgyhogy szerintem nincs min aggódnod.
Én egyetlen történetről olvastam, ahol elmentek genetikai vizsgálatra és az ő esetében, vastag a tarkóredő, hiányzott az orrcsont, rövidek voltak a csövescsontok és alacsony lett az AFP és utána a magzatvízvétellel kiderült, hogy Down-kóros a gyerek. De az ő esetében is a fő hangsúly a "fizikai" vizsgálaton (ultrahang)volt, nem holmi valószínűség számítási adatokon, amit már iskolában is úgy tanítottak, hogy b@romság, mert mennyi a valószínűsége, hogy halott ükapád vacsora közben a kilencedik emeleten bebámul az ablakon? 1:50, mert vagy bebámul vagy nem.
Úgyhogy én az ultrahangra hagyatkoznék, ami nem mutatta az orrcsont hiányát eszerint és normális a tarkóredő is.
Az első rendkívül hülyeséget írt!!! Persze, ha egy tetőre felmegyek akkor is vagy leesek vagy nem, tehát 50%, csak a vizsgálat arról szól, hogy mennyire gyalogolsz közel a tető széléhez, vagy milyen nagy tetőn gyalogolsz...
A vizsgálatod alapvetően negatív. Az életkorodból adódó kockázati tényezőnek megfelelő.
Úgy csinálják, hogy a vérből kiszámolják, de ezt átlagolják az életkori kockázattal... 33 évesen pl. 1:450 körüli alapból a Down kockázat... tehát aki ilyen idősen lesz terhes, minden 450. terhesség down kóros elvileg... ez csak a múlt statisztikáiból adódó eredmény... Ha ennél jobb eredményt produkál valaki az azt jelenti, hogy a vére eredménye javított, de lehet rosszabb is, és még mindig negatív. Nekem 1:1500- hoz 33 évesen, tehát a vérem eredménye szerint (amit afp, mom, stb... -ből raknak össze) kb. 1:2500 körüli, a korom alapján lenne 1:450, és így lett a kettő átlaga. Én az 1500-at sem találtam túl meggyőzőnek, mert 4 éve 3000 körüli volt. A doki erre mondta, hogy akkor annak idején éppen ilyen eredményeim lehettek, mert akkor még a koromból adódó szám amivel utoljára átlagolnak sokkal jobb volt. Azt mondta, ha a korának megfelelő eredményt "tartja" valaki, mint te, vagy javít rajta, az egyértelműen jó...
Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,azért sikerült megnyugodnom!
Szép napot mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!