Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » TROMBÓZIS! Hogy hogy nem...

TROMBÓZIS! Hogy hogy nem derült ki ez a terhesség alatt?! Többi lent.

Figyelt kérdés

1 éve hogy szültem. nemrég voltam nőgyógyásznál fogamzásgátlót íratni akartam de nem tehette, mert vérvételből kiderült enyhe örökletes trombózisom van

rengeteg vérvétel volt a terhességem alatt, érdekes hogy nem derült ki..utánanéztem néhány leletemek és kiderült hogy ez a trombózis a 14 hét után alakult ki..

a dokinő azt mondta hogy ha újra terhes leszek jobban

odafigyelnek majd rám.. HÁT KÖSZI..MEGNYUGTATÓ

és ha vmi baj történt volna, csak mert ők nem figyeltek rám,..?

előre félek mi lesz ha jön a kistesó előre szólnom kell

hogy hajlamos vagyok trombózisra.

VÉLEMÉNYEK?

2011. ápr. 13. 13:30
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen minden orvosi vizsgálatnál ( főleg fogorvosnál és műtétek előtt) kell szólnod, mert akkor ha szükséges akkor máshogy kell majd téged kezelni, hogy megelőzzétek a trombózist.

2011. ápr. 13. 13:40
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem most csinálnak ilyen vizsgálatot,még nincs meg az eredmény.De az mondták, hogy ha kiderül hogy ez a bajom és terhes leszek akkor minden nap kell injekciót beadnom magamnak.
2011. ápr. 13. 13:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem igazából a terhesség alatt nagyon csúnyán visszeresek lettek a lábaim, elküldtek érsebészetre, de igazából a terhesség alatt nem igazán csinálnak semmit. Kenni nem szabad, mert a visszér-készítmények mind felszívódnak, van valami gyógyszer, amit lehet terhesség alatt is szedni, be lehet fáslizni is, de nekem annyit mondott a doki, hogy sétáljak sokat, ha pihenek, mindig polcoljam fel a lábaimat, és ennyi. Gondolom, ha valami kiugró eltérés lett volna a véreredményedben, Téged is elküldtek volna érsebészetre. Minden jót és jó egészséget!
2011. ápr. 13. 14:19
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem Leiden mutációm van (hamar kialakul a trombózis).Első babánál mindennap szúrnom kellett magam injekcióval.Nem volt semmi baj.

Most a második babánál kezdem a szurizást.Nem kellemes de megúsztam:)

2011. ápr. 16. 14:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Én jól megjártam... 3 héttel császár után kaptam mélyvénás trombózist. Baba mellôl intenzívre...

Elôtte sosem nézték, kell-e vérhigító, utána meg nem adtak. Én meg nem is tudtam, hogy ilyen is van, mert senki nem mondta.

Most keresem a válaszokat, de minden orvos kitér elôle.

Azt mondják, ez igen ritka szövôdmény, ezért csak annál nézik, akinek visszeres a lába vagy elôfordult a családban - de te ezt magadtól kell, hogy mondjad(!), mert nem kérdeznek rá. Ugyanakkor azt olvasom mindenütt, milyen gyakori a trombofília és hogy fogamzásgátló felírása elôtt is nézni kéne. Akkor terhesség alatt miért nem? És miért van az, hogy az egyik kórházban mindenki kap véralvadásgátlót császár után, a másikban meg kb. csak az, aki kéri?

Úgyhogy ez egy hatalmas lyuk az egészségügyben!

2011. ápr. 28. 03:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!