Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség, és pici kutya együtt?

Terhesség, és pici kutya együtt?

Figyelt kérdés

20 hetesen került hozzám egy nagyon pici kutya, (1hónapos).

A héten még én etettem, jövőhéttől már próbáljuk hogy magától egyen. De viszont, jelent valami rosszat mert terhes vagyok? Egy ismim azt mondta gumikesztyűvel fogjam meg. De csak annyit vagyok vele, amig eszik, addig az ölemben van, néha ki se veszem, de utána alszik. tehát nem "kutyázom". Rendszeresen, és alaposan kezet is mosok mindig. Szerintetek? Bent van a lakásban, de külön helyiségben. 21 hetes kismama

2011. ápr. 10. 12:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
2,5 hete szültem, és van egy hosszú szőrű csivim. Amíg terhes voltam, végig velem aludt, az ölemben ücsörgött, amíg csak elfért a pocaktól. Most egy kicsit jobban figyelek rá, nem engedem a baba közelébe, ha megsimizem, akkor megyek kezet mosni. Még a gyerekorvos is áldását adta, azt mondta semmi baja nem lesz tőle, csak az alap higiéniát kell betartani. Nyugi!
2011. ápr. 10. 19:16
 12/16 anonim ***** válasza:

Júniusban lesz 1 éves a tacskónk és Júliusban fog megszületni a kislányunk.

Eddig nekem semmi gondom nem volt a kutyával kapcsolatban. (rossz eredmények, fertőzés, stb.)

Természetesen minden higiéniai szabályt betartok. Nálunk pl. nincs ágyon, de gyakorta ülök a szőnyegen és játszunk.

Ez szülés után se lesz másképp, amint lesz időm rá, nehogy elhanyagoltan érezze magát.

Ámbár egyik szobába se mehet be, csak a közlekedési folyóson lehet kint. Mi rácsokat rakunk fel az ajtók elé és mindent elkövetek, hogy szőr ne kerüljön a picur szobájába. (csak ott használható papucsban leszek, alapos kézmosás + fertőtlenítés, ilyesmi..)

Attól hogy terhes valaki, szerintem nem kell a kutyától 'félnie'.

Boldog babavárást :]

2011. ápr. 10. 19:36
 13/16 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok, és köszönöm szépen. Gratulálok a 2,5 hetes csöppséghez, és boldog babavárást kivánok az utolsónak :)
2011. ápr. 10. 20:48
 14/16 anonim ***** válasza:
Szia! Én már írtam választ és még pár dolgot hozzátennék: a kutyus nálunk sem mehet be a gyerekszobába és ha megszületik a pici már benn sem fog aludni. Már most úgy alakítjuk ki a fekhelyét, hogy oda a gyerek később se tudjon menni, de a kutyusnak is kényelmes, meleg, komfortos helye legyen. Előre kerítkezünk mi is az udvaron és a teraszra is kis kapu kerül, hogy a kutyus oda se tudjon feljönni. Nekem néhány rokon hozzáállása fura volt, mert azt mondták vigyük el a kutyát menhelyre még a gyerek születése előtt. De véleményem szerint ez nevetséges és egy kismama kutyázhat nyugodtan. A terhesség nem betegség!
2011. ápr. 10. 21:15
 15/16 anonim ***** válasza:
Nálunk 12 éves németjuhász-lány mellett volt várandós a párom. soha semmi gond nem volt, a második babánkkal volt 7 hónapos , amikor a kutyát el kellett altatni, mert agyvérzést kapott. Mível nagyon elkényeztettem, megérdemelte, bejárhatott a lakásba, az ágyunkra, szóval mindenhová, az újszülötthöz is odaengedtük, természetesen felügyelet mellett, mível már öreglány volt, és nem akartam a hírekben szerepelni.
2011. ápr. 11. 12:22
 16/16 A kérdező kommentje:
Nekem se lenne szivem megválni tőle. Amúgy is imádom a kutyákat, egy ilyen ártatlan pici kutyától meg végképp nem tudnék megválni. Ha odafigyelünk mindenre, akkor nem lesz gond :) Köszi hogy irtatok :)
2011. ápr. 12. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!