Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gyes alatti terhesség?

Gyes alatti terhesség?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, ha terhes leszek gyes alatt, akkor milyen járandóság illet meg? Illetve ha a válasz a gyes összege akkor van e valamilyen más mód, hogy több pénzt kapjak azokban a hónapokban.

Konkrétan az a helyzet, hogy nyáron lejár a gyedem és a munkahelyemre nem biztos hogy visszavesznek (ki nem rúgnak de állományba nem kellek)és mivel szeretnénk kistesót gondoltuk előre hozzuk, hátha 3 év múlva változik a helyzet a melóhelyen (sok a fiatal lehet hogy szülnek stb)

2011. ápr. 7. 14:26
 1/6 anonim ***** válasza:
Megteheted, hogy elmégy táppénzre, amikor kiderül, hogy babát vársz. Az valószínű több lesz mint a gyes. És a magzat 91 napos korától jár utána is a családi adókedvezmény, ha van elég adóalap. Ebből a szempontból is jobb a táppénz, mert abból vonnak szja-t, így havonta az adójóváírást ki tudod használni, vagy ha sok volt a bruttó béred, akkor még a kedvezményt is. Gyesnél erre nincs lehetőség, mert abból nem vonnak szja-t.
2011. ápr. 7. 15:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Nm most volt róla szó, hogy csak az mehet táppénzre,akinek az egészsége indokolja? Nem akarok okoskodni,de én így hallottam, aztán nehogy rosszabbul járjon a kérdező.
2011. ápr. 7. 15:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy azzal kevered, hogy megváltoztak a táppénzszabályok?

Vagyis veszélyeztetett terhesség esetén fellépő keresőképtelenségre nem jár betegszabadság, csak táppénz.

Amúgy a veszélyeztetett terhességet nem lehet mérni, ha a doki azt mondja, indokolt, akkor az indokolt. Mindegy, hogy van-e rá valós ok.

2011. ápr. 7. 15:40
 4/6 anonim ***** válasza:
Én papíron visszamentem dolgozni, és rögtön aznap jöttem is táppénzre. Mondjuk én tényleg veszélyeztetett terhes vagyok.
2011. ápr. 7. 17:05
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Most okosabb lettem. Ha lesz bébi akkor TP.
2011. ápr. 8. 12:19
 6/6 anonim ***** válasza:
47%

gyes alatt lettem terhes. majdnem a végén

amikor lejárt a gyesem, rögtön elmentem táppénzre, mert amúgy is veszélyeztetett vagyok.

MNekem a cégem azt mondta, hogy mivel folyamatos a munkaviszonyom, így jár a tgyás, gyed majd a gyes.

2011. ápr. 8. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!