Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » AFP eredményem 0,8 MOM. Ez...

AFP eredményem 0,8 MOM. Ez normális?

Figyelt kérdés

Állítólag a 0, 7 és a 0, 8 sokkal rosszabb eredmény mint a 0, 5. A határérték pedig 0, 5 -2, 5 között van. A genetikai ultrahangom teljesen rendben volt. 21 hetes kismama

Azt tanácsolta a védőnőm, hogy inkább menjek el a Géndiagnosztikai Kp-ba és ott újra csinálnak egy geneteikai ultrahangot, és ha nemelég egyértelmű akkor vesznek mintát a placentából. Az orvosom szerint pedig nincs semmi gond.

2008. febr. 9. 16:46
 1/8 anonim ***** válasza:

Akkor miért nem hallgatsz az orvosra???

A védőnő nem ugyanis nem az,csak némelyik azt hiszi.

Ha meg nem bízol a dokidban,akkor ott ette meg a fene.

20 hetes kismami4

2008. febr. 9. 17:32
 2/8 anonim ***** válasza:

Én azt tanácsolom, hogy a védőnő, sok esetben túllihegi a dolgokat. Mindenek előtt nyugodj meg, és mérlegelj.( én is ezt tettem) Először is: mozog a kis mocorgód??? Érzed? ha kiderülne, hogy baj van, elvetetnéd??? Én ezekre a kérdésekre válaszoltam először. (Én nem vetetném el!Képtelen lenneék!)Nekem is azt mondta a védőnőm, hogy határérték, és tanácsolta a 4D-s uh-t. Nem mentem el mert nincs rá pénzünk, de fölösleges is volna... úgysem vetetem el.

A dokim szerint is határeset.., de egy másik doki meg azt mondta, hogy teljesen normális, és az ultrahang is jó volt. Neked??? Azt is olvastam, hogy pl. lehet eltérő (magas) a vérezgetéstől is.

Más: annyi téves eredmény van, szerintem ne gondolj a rosszra, különben is ha határértéken belül van nem is értem miért aggódsz??? Nah tessék szépen megnyugodni!!! Szurkolok, de nem lestz baj hidd, el! Válaszolj magadnak ezekre a kérdésekre, aztán kívánom, hogy "szüljünk együtt!!!" 21 hetes kismama.. :))) (mikorra vagy kiírva?, én júni 20.)

2008. febr. 9. 17:37
 3/8 A kérdező kommentje:
Szia! Én júni 19-re vagyok kiírva. Az a gond, hogy a 0,7 - 0,8-as erdményt a doki mondta, csak utánna beszéltem át a védőnővel. Akkor most a bitonság kedvéért elmenjek egy újabb genetikai UH-ra vagy sem? A 4D kimutatja, ha van valami gond?
2008. febr. 9. 18:21
 4/8 A kérdező kommentje:
Vérezgetés volt de most a 20. héten. A genetikai UH jó lett amit a kórházban csináltak és az a doki nem mondott semmit az AFP eredményről, de egyáltalán semmit.
2008. febr. 9. 18:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem is 0.8 lett.

Mivel az eredménye nem jött meg a levételtől számított 4. héten sem (két napja kaptam meg-azaz, 10 hét!! múlva, valahol kallódott). Ezért elmentem egy 4D-s uh-ra (a kórházban morogtak, hogy nincs eredményem....).

A 4D-n (megfelelt a genetikainak is-arra szakosodott orvos végezte) mindent rendben találtak.

Az orvos azt mondta, hogy szerinte ez a vizsgálat (vér) felesleges, és hülyeség is. Nyugaton nem is csinálják-mert sokszor téves eredményt ad.

Ha megnyugtat csináltass egy 4D-t is.

De a védőnőre hallgatni -sok esetben- botorság. Sőt...

Sajnos legtöbb túljátsza a "szerepét", sokszor hallom, hogy megvétózná a doki döntését, megkérdőjelezik a hozzáértését...túllőnek a célon.

Ha az orvosod aggódalomra talált volna okot, Ő lett volna az első aki elküld magzatvíz vételre, hiszen Ő felel értetek...

De igaz, ha nem bízol benne, inkább keress másikat.

2008. febr. 9. 18:29
 6/8 anonim ***** válasza:
At orvosod dönti el,hogy neked milyen vizsgálatokra van szüksébed! Ha Ő azt mondja,hogy nincs gond,akkor nincs gond. Nem értem,hogy ebben miért kételkedsz?! Nekem az orvosom szava a szent,a védőnőm az csak tanácsot ad, de ennél általánosabb dolgokban. 4D ultrahangot én is csináltatok majd,de nem azért mert nem bízom az orvosomban. Szerintem ne aggódj feleslegessen és nyugodj meg,mert biztos,hogy minden rendben van!!! Minek mennél felesleges vizsgálatokra,ha nem kell! Tessék pozitívan gondolkodni és abban hinni,amit az orvosod mond! :)
2008. febr. 9. 19:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Anno 2005ben mikor a fiamat szültem,nekem túl magas lett az afp-m,semmit nem csináltak,semmit nem mondtak,csak hogy magas.A fiamat teljesen egészségesen szültem,semmi baja nem lett.Most külföldön élünk,most vagyok 21hetes terhes,és itt meg eggyáltalán nem csinálnak afp vizsgálatot,mert elavult,és sokszor téves dolgokra enged következtetni.Itt az a nézet,hogy az afp vizsgálat csak tévesen,és feleslegesen ijesztget sok-sok kismamát.Hát lehet benne valami....
2008. febr. 10. 12:13
 8/8 anonim ***** válasza:

Én is javaslom a 4D Ultrahangot, de nem azért, mert azt gondolom, hogy az afp-d rossz lenne. Az afp csak egy útmutató, hogy a genetikai UH-on mire kell jobban figyelni. A lényeges vizsgáat a geneikaai UH. A 4d-t azért ajánlom, mert saját tapasztalatból tudom, hogy megnyugtató, amikor a saját szemeddel látod, hogy minden oké, megszámolhatod az ujjacskáit, láthatod, hogy minden porcikája a helyén van és szépen fejlődik. Amikor én izgultam a babám egészségéért, engem megnyugtatott. Most egy lassan 1,5 éves gyönyörű, egészséges fiam van, meg egy 4D felvételem emlékbe, hogy hogy nézett k a pocakomban :)

Menj el és megnyugszol :)

2008. febr. 10. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!