Normális hogy ugy érzem beszél hozzám a hasamban a gyerekem? Aki max 1 hónapos
Kedves 13:07! A szó szoros értelmében nem hallom a gondolataimat. Te igen? Kinek a hangján beszél? A sajátodon, vagy valaki másén? :)
Tudod, ha valaki már fizikailag hangokat hall a fejében, az már nem éppen az egészséges kategória.
De a kedves kérdező majd elmondja biztos, hogy tényleg hallja-e a babáját (bébi hangja van?), vagy nem.
13.12-nek mondanám: ne írj ilyeneket, hogy a 12 kg hízás a normális. Talán(!) az az átlag, de a több is normális.
Én egész terhesség alatt dolgoztam, minden nap sportoltam és 20 kg-ot híztam.
Egyszerűen túl sovány voltam előtte.
Még van 8 kiló felesleg (4 hónapos a fiam), de igyekszem leadni, csak a szoptatás miatt lassan megy.
Szia!
Teljesen normális!Ha igazán érdekel a baba-mama kapcsolattartás már az anyaméhben akkor nagyon ajánlom a Lelki köldökzsinór c. könyvet, szerinte hihetetlen jó dolgokat lehet megtudni és megtanulni belőle arról, hogy már a fogantatás pillanatától kezdve miket érez és ért meg a babád és hogy ezek milyen hatással lesznek a benti és a kinti fejlődésére!
"Csak beképzeled magadnak..Ilyen nincs..1 hónapos magzat még ki sem fejlődött még agya sincs,se tudata,semmi..Még a neme sem végleges hogy mi lesz belőle..
Szóval csak képzelődsz.."
Azért a neme már "végleges" :)))) Ha kisfiú akkor nem fogja meggondolni magát :) Csak még nem lehet ilyenkor megállapítani... de nem azért mert ne lenne végleges a neme :)))
Kedves Kérdező!
Szerintem nagyon féltheted a picit. Nem tudom hogy mit tornázol, de esetleg kismama torna nem lenne megnyugtatóbb?
Én nem merek tornázni sajna, mert előtte nem tornáztam hónapok óta és én is féltem a picit! (nem, nem a lustaság miatt).
Szerintem ha szurkál, akkor olyan gyakorlatokat ne csinálj! Én a helyedbe terhes tornát keresnék.
hasizmozni azért ne hasizmozz, de minden más mehet, csak ne legyen nagyon megerőltető.
a hangokról meg az a véleményem, hogy a saját gondolataidat, félelmeidet jeleníted meg így. valamelyik válaszoló írta a tudatalattit, én is inkább arra tippelnék.
Ha belekukkantassz egy kismamatornaba, az olyan lagy mozdulatokrol szol, hogy meg sem erzed, hogy csinaltal valamit. Nekem 2 ilyen volt, es hagyomanyos ertelemben vett sportnak nem neveznem. Soha, egyikre sem faradtam ki. hasizomgyakorlat egyikben sem volt. Könyvekben, szakertöktöl azzt olvastam, hogy aki elötte intenziven sportolt, pl. uszott, azt tovabbra is csinalhatja, amig jolesik, es sok varandos sportolo is irt erröl. Tehat alapszabaly, hogy kiveve nehany megeröltetö sportot (sizes, falmaszas...stb), mind tovabbfolytathato, de csak amennyire jolesik. Megeröltetö nem lehet! A Spock-könyv (a legismertebb gyerekgondozasi könyv) is kiter azt hiszem erre. Egyes könyvek viszont azt irjak, hogy az elsö 3 honapban a razkodos sportok kerülendök (de ebben nincs egyetertes). Erre is van kivetel: tesom nem tudta ezeket es 5 honapig tovabb aerobikozott (heti 3-szor es eleg kifaraszto formajat), megis minden rendben volt. Irtam, hogy en ugy ereztem jol, hogy 3 honapig nem mozogtam. Pedig hianyoztak a korabbi, föleg a hasizomgyakorlatok, hatizomgyakorlatok. Ez utobbi a kismamatorna-felveteleken annyira light-os, hogy nekem meg amig nem latszott a hasam, addig is iszonyuan fajt a hatam... A 3-4.honapban ereztem ugy, hogy most tornazhatok, akkor kezdtem el ismet, de mint irtam, sosem faradtam ki, nagyon light-os gyakorlatok ezek, es hasizomra semmi nincs! A hatfajast nekem a Biro Ica chi-kung-gyakorlatai enyhitettek meg a legjobban, ezek nyujto jellegü gyakorlatok. Vannak meg jogagyakorlatokrol szolo könyvek is, amik szerintem szinte ugyanazok, mint a kismamatorna gyakorlatai, csak itt joganak nevezik. :)
Es egyebkent csak 5 kg-mal voltam több a szüles utani 5. napon, mint a varandossag elött. Igaz, a szoptatas alatt sokat felszedtem, amit csak utana adtam le. A szoptatas alatt, hogy a tejtermelödes megmaradjon, emiatt nem javasoljak a megeröltetö tornat, es allitolag a megeröltetessel jaro testedzes hatasara az izmokbol mereganyagok, asvanyi sok...stb szabadulnak fel, amik egy resze az anyatejbe kerülve annak izet megvaltoztatja, ez is gondot okozhat. Tehat ez egy ilyen idöszak, a jelszo szerintem: mertekkel!
Lelki köldökzsinor könyvhöz ugy tudom van hasonlo tanfolyam is Bp-en, es kismamas oldalakon vagy a google-ban magad is rakereshetsz hasonlo szemleletre, modszerre. Az azelött is gyakran meditalok maguk is törekszenek ilyesfele "kapcsolatfelvetelre", ez nem egy misztikus dolog, mint az ilyenekben hitetleneknek tünik. Vannak ra Cd-k, ezek iranyitott meditaciok, amik ezt segithetik.
elsö old. ut. elötti
elözöböl kihagytam:
Könyvekben, szakertöktöl azzt olvastam, hogy aki elötte intenziven sportolt, tovabbra is csinalhatja, amig jolesik. Viszont ujat nem javasolnak elkezdeni!
1 honapos terhesseg viszont meg nem mutathato ki, legkorabban 5-6.heten, emiatt gondolom, hogy Te szeretnel babat es nem tudod, mi van, elövigyazatos vagy, ugye?
Ha a varandossag alatt is sportolni akarsz majd, es ha kiderülne, hogy meg nem vagy varandos, akkor a fentiek miatt javaslom akkor elkezdeni, igy tovabb csinalhatod utana is, mert a varandossag testi allapotat is enyhiti.
elözö
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!