Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Már nem vagyok náthás, de...

Már nem vagyok náthás, de másfél hete a torkom még mindig fáj. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
18+5 hetes kismama vagyok. Hétfőn voltam a házi orvosnál, aki irt fel nekem gyógyszert. Ma már nem szedem. Nem folyik az orrom, minden rendben lenne, de akármit csinálok a torkom nem akar elmúlni. Leginkább ilyen szúr érzés, ha nyelek, ha beszélek. Hideget nem eszek, nem iszok, jól felöltözöm. Ötletek?
2011. márc. 25. 20:20
 1/7 anonim ***** válasza:

Miért nem szeded ma? ha antibiotikum mert bakteriális akkor 5-7 nap a minimum szedés kevesebbért nem is szabad elkezdeni mert semmi értelme.

mikor én kismama voltam a dokim nem adott semmit, azt mondta szenvedjek, csak egy szopogatós cukorkát ami növényi, de azt otthon nem lehet kapni. vagy is cukorkákat szopogass.

2011. márc. 25. 20:25
 2/7 A kérdező kommentje:
Mert félek hogy baja lesz ha napi kettő szemet veszek be. Mert igy is napi 3 at irt. Maripen a gyógyszer neve. Tudom ha orvos irta fel akkor tudnia kell hogy mit ir. Én is ilyen növényi mentolos cukrot eszek, ami lehűti a torkom, de addig tart amig megeszem.
2011. márc. 25. 20:28
 3/7 anonim ***** válasza:

nyugodtan ehetnél mondjuk fagyit, az jó a torokfájásra, nekem bejön:)

De ami a legjobb, sós vizes gargarizálás.kb 2 dl vízbe tegyél jó sok sót, ezzel gargarizálj többször egy nap.Nekem régebben iszonyt hosszú ideig tudott fájni a torkom, most mikor kicsit érzem, elkezdem, és max1-2 napig tart.

A másik nagyon jó a méz!Reggel, este 1 kiskanál vagy evőkanál.

Jobbulást és boldog babavárást:)

2011. márc. 25. 21:34
 4/7 anonim ***** válasza:
mindenképpen szedd úgy és annyiszor a gyógyszert, ahogy az orvos ajánlotta. 12 hét előtt fontosabb, hogy figyeljünk a gyógyszeradagra, 18-19 hetesen is, de már nincs olyan veszély. Én a helyedben szedném, ha csak így ímmel-ámmal szeded, azzal ártasz! (komolyan mondom!), azért kell 5-7 napig szedni bizonyos antibiotikumokat, mert addigra hatnak. Most igazából csak gyógyszereket szedtél, és nem gyógyultál meg, ez a babának sem jó :(
2011. márc. 26. 10:17
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segitséget. A gyógyszert nem össze vissza szedtem. Két napig szedtem reggel este.

A fagyit és a sós vizet ki próbálom :) Köszi szépen :)

2011. márc. 27. 18:08
 6/7 anonim válasza:
Mézes kamillatea! Nekem nagyon bevált!
2011. márc. 27. 18:53
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi. Mézet azt eszek, plussz a tea. Köszi szépen :)
2011. márc. 27. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!