A terheléses cukorvizsgálat hogy zajlik? Mikor kell meginni a "löttyöt"? Még az első vérvétel előtt vagy után? Vizeletet kell vinni?
Sajnos a védőnőm nem áll a topon... nem mondott semmit.
Bocsánat a sok kérdésért, de pénteken megyek, és eléggé izgulok miatta.Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia! Én tegnap voltam, itt úgy volt hogy odamentem reggel éhgyomorra ásványvizet szabad inni mást nem. Vittem earl grey teát gyümölcstea nem jó. Levették a vért az ujjamból utána a vénámból és kiöntöttek kb 2 dl teát egy pohárba amibe belekeverték a glüközt. Citromot v citromlevet vigyél mert szerintem ennélkül ihatatlan a koktél, meg kellett inni a koktélt (több kortyban is engedik :)) és 2 óra múlva vissza kellett menni amikor ismét vért vettek vénából.
És persze az eltelt két óra alatt nem lehetett enni csak a reggeli tea maradékát lehetet meginni + ásványvíz.
Túl lehet élni én is nagyon izgultam szerintem ez a legrosszabb vizsgálat.
Próbálj meg nem idegeskedni mert állítólag akkor is magasabb az érték!!(nekem nem kellett vizeletet vinni az egyiknek a másikhoz semmi köze)
23 hetes kismama
Szia,
én 2 napja voltam, nekem kellett vizeletet vinni.
Attól függ mi áll a beutalódon, nekem teljes vérkép, terheléses vércukor, és teljes vizelet....
Én kaptam a nőgyógyászaton kémcsővet a pisinek (hogy ne reggel kelljen vele bajlódni)meg egy csomag cukrot.
Amit citromos teába tettem-ezeket vittem magammal.
Reggel odamentem, elvették vizeletet, vettek vért és meg kellett innom a teát.
Majd két óra várakozás (nekem csak 90 perc volt, mert már zárt a labor).
Amikor letelt az idő akkor elküldtek pisilni, és megint vettek vért (nekem mind a 2x csak vénából).
Én is féltem, de ki lehet bírni.
Ne aggódj, minden rendben lesz-sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!