Mikor érezhetem előszőr a magzat szivverését, ha egyáltalán lehet és mit kéne érzni? (lüktetés, görcsölés, stb)?
szia,
Én már szültem 1 bébit most 18 hós, és a 2. at várjuk most aki 24 hetes...de szívverést én nem éreztem egyikőjükkel sem..
Ütemes lüktetést lehet érezni, de az a csuklás...:))
Sztetoszkóppal, vagy dopplerrel lehet meghallgatni a 20. hét után, de érezni nem lehet...(szerintem).
Bizony a szívverését nem érezheted készülék nélkül. Sokan tévesztik össze a saját szívverésüket a piciével, mert ugye erősebben lüktet a pocin is az ér és annak hiszik, hogy az a babáé! A férjem is vett sztetoszkópot, hogy hallgatózzon, de a szívverését nem igazán halljuk vele. :) Kicsit bénák vagyunk. Viszont tök jól lehet vele hallani, ahogy ficánkol, lubickol! Volt, hogy apa hallgatózott, ő pedig belerúgott. :) Hozzáértők már a 20. héttől biztosan hallják vele a picurka szívverését. A mama szívverésétől cseppet gyorsabb.
25 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!