Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Azok a kismamák akik végig...

Azok a kismamák akik végig cigiztek. Mi lett a végeredmény? , minden szép és jó?

Figyelt kérdés
2009. febr. 20. 07:50
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Persze, tesómnál mindkét gyerek tiszta hörghurut és felváltva egy kis asztmával!!!!!Ne cigizz ha lehet!!!!
2009. febr. 20. 07:53
 2/10 anonim ***** válasza:
77%

szia

Az én történetem eléggé szomorúan indult, mert - hogy finoman fogalmazzak - akaratomon kívül estem teherbe, és előtte két éven át elég sokat cigiztem (kb napi fél, kétharmad doboz). Ezét a dokik azt javasolták, hogy ne tegyem le végleg, mert szegénynek elvonási tünetei lesznek, úghogy orvosi tanácsra naponta 2-3 szálat elszívtam. És végig izgultam meg rettegtem, hogy mi lesz szegénnyel...

Végül a lányom a 35. héten született, 2210 grammal és 46 centivel, de hál istennek agilis és élénk baba, két hét múlva haza is jöhettünk a kh-ból.

úgy tűnik, megfelelően fejlődik, bár egy gyógytornász ismerésünk segített az első hetekben nekem megtanulni egy személyre szabott tornát. de a szakvélemények szerint erre sem lenne szükség, és speckó fejlesztésekre sem.

Most 5,5 hónapos, és elég vékonyka a mai napig, valószínűleg ilyen is marad. De hogy ez a cigitől van-e: valószínű, de nem 100%

Az biztos, hogy ha egyszer tervezett babát szeretnék, előtte 2-3 évvel le fogom tenni a cigit!

2009. febr. 20. 08:00
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én hallottam ilyet is olyat is. Van olyan ismerősöm akinek 3 gyereke van és minddel cigizett végig és egyiknek sincs semmi baja, nem születtek kis súllyal, stb. Olyat is hallottam viszont, hogy a kismama cigizett és a fia allergiás lett a korán és késő virágzó fákra, meg parlagfűre. Nem rég olvastam erről a terhesség alatti cigi dologról a neten és a legújabb kutatások szerint nem foghatók a komolyabb betegségek, rendellenességek a cigire. Ami kimutatható az az, hogy a dohányzó nők gyermekei átlagosan 2 nappal előbb és 20dkg-val kisebb súllyal születnek. Meg állapították még azt is, hogy nincs eltérés a dohányzó és nem dohányzó nők gyermekeinek szellemi fejlődésükben és az iskola teljesítményükben.

A végére oda volt írva, hogy ez nem jelenti azt, hogy a dohányzás nem káros szenvedély. Aki teheti ne dohányozzon, mert nem tesz jót se magának se a babájának.

2009. febr. 20. 08:01
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősöm végig cigizett, igaz csak pár szálat. A baba nagy lett, egészséges és teljesen nyugodt bébi.

Anyukám is cigizett terhesség alatt, napi max. 5 szálat, én sosem voltam beteges, a mai napig kétévente egyszer talán, ha kicsit megfázok. Az évek során allergiás lettem ugyan néhány dologra, pl. tizenévesen a fémre, meg teszt kimutatta, hogy parlagfűre is, de igazán nem veszek észre semmilyen tünetet sem.

Ettől függetlenül szerintem is kifejezetten nem jó dolog a dohányzás és jobb mielőbb megszabadulni e káros szenvedélytől!!!

2009. febr. 20. 08:05
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

SZia!

Nekem az egyik barátnőm szült júniusban és a terhessége alatt végig dohányzott, persze mindvégig tagadta meg előttünk nem is gyújtott rá, de aki nem dohányzik az megérzi a bagó szagot. Hiába próbáltuk lebeszélni nem sikerült. Szerencsére teljesen egészséges a kislány 3000 gr-mal és 51 cm-rel született. Szépen fejlődik, de én akkor is azt mondom, hogy egy kismama ne dohányozzon a terhesség alatt...sosem lehet tudni és fő az egészség.

2009. febr. 20. 08:31
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

szia!

en letettem a cigit mikor megtudtam h. babat varok, bele betegednek lelkileg ha ragyujtanek,remkepek jonnenek elo,pl. . fuldokol a pici a hasamban, nekem ez segitett es az hogy az eletemnel is jobban szeretem mar most es vedem ahoyg tudom.anyukam eros dohanyos volt, mikor velem volt terhes akkoris szivta.es bizony 28 hetre szulettem, orulhetek h. eletbe maradtam, akkora voltam mint egy rongybaba, 32 cm es 1,5 kg.

2009. febr. 20. 10:21
 7/10 anonim ***** válasza:
Aki tudatosan babát tervez az legalább a terhesség elött 6 honappl tegye le a cigarettát. Szerintem elég elítélendő vagy legalábbis felelőtlen az a kismama aki terhesen szivja a bagót. Ja és gusztustalan is.
2009. febr. 20. 12:30
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

én el sem tudom képzelni, hogy lehet a terhesség alatt dohányozni, mikor már az anyuka tudatában van annak, hogy kisbabát vár.

sajnos én januárban elszívtam egy szálat és tavaly fél évig napi 1-3 szálat rendszeresen, nemrég tudtam meg, hogy pár hetes terhes vagyok, eléggé kétségbeestem és megijedtem. egyáltalán nem tervezett baba, így mentegethetném magam, de nem vagyok túlságosan büszke magamra.

sőt azt sem értem meg, hogy lehet úgy dohányozni, hogy a kisbaba ott ül az anyuka ölében!?

2009. febr. 20. 12:48
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Én nem értem a 8:00 válaszolót. Illetve az orvosait nem értem. Mert a napi fél doboz cigi, igaz, hogy nem kevés, de azért nem az a mennyiség, amit ne lehetne abbahagyni. És miért ne lehetett volna, azt a napi 2-3 szálat is elhagyni egy-két héten múlva? Mert hallottam már én is olyat, hogy valaki annyira bagós volt, hogy ártott volna a babának, ha nem gyújt rá (állítólag), de ez nem az a mennyiség, és szerintem te ki is bírtad volna, ha nem gyújtasz rá, mivel írtad is, hogy végig rettegted. és hozzá teszem, hgoy a terhességem előtt én is dohányoztam, és sokkal több éven keresztül, változó mennyiséget, de ált. a fél doboz nekem is megvolt. És ahogy megtudtam, mégis le tudtam tenni, semmilyen hiányérzetem nincsen, és egyszer sem jutott eszembe, de rágyújtanék.

Amúgy meg arra a kérdésre, hogy utána minden szép és jó, kb. úgy lehet válaszolni, hogy igen, van olyan is. Kb. annyi rá az esély, mint mondjuk egy tüdőrákból felépülni, hogy a végére minden szép és jó legyen.

2009. febr. 20. 13:24
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem erre nem lehet adni. Mármint hogy ha másnak is egészséges babája születik, akkor az enyém is egészséges lesz! Anyukám velünk végig cigizett (igaz nagyon keveset), mind 3 kiló fölött és egészségesen születtünk! Na de én erre nem adok. Én letettem, mert nem akartam kockáztatni! Én úgy vélem, ez is olyan mint pl. az influenza. Azt sem kapja el mindenki! Így attól, mert másnak egészséges lett a baba, nálunk nem biztos, hogy így lesz! Szóval mérlegelni kell, hogy mi a fontosabb!

Kis segítség:

[link]

2009. febr. 20. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!