Hogyan zajlik 12 hetes vizsgálat. A tarkóredőt akkor nézik meg, esetleg lehet majd látni a nemét a picurnak?
Igen akkor nézik. Ha jó a dokid és a gép, lehet látni a nemét, de erre én még nem adnék.
Megnézik, hogy mindene megvan, egyezik-e a számított kor a mért korral. Esetleg kapsz beutalót a kombinált tesztre, vagy leveszik a vért, ha kéred.
Szia!
A 12. heti ultrahangon nekem meg tudta mondani az orvos a nemét. Persze, hozzátette, hogy az eredmény még nem 100%-os ilyen korán, de végül bejött.
Minden jót!
ha jó a gép, gyakorlott a szonográfus és szerencsétek van mert úgy fekszik a picur, akkor meg tudja mondani.
a fiamnál a 1 hetes vizsgálaton teljesen jól lehetett látni mindent, még én is felismertem a cuccos mindkét részét, úgyhogy nálunk 100%-ra kiderült már akkor.
A lányom viszont egészen a 26. hétig nem mutatta meg magát és akkor is csak egy villanásra és félig takarva volt, úgyhogy "talán lány"-ként mentünk szülni
Nálunk a 12. heti UH, az a kombinált teszt része. Nálunk ingyenes, ezért kötelező. Valahol viszont ez is fizetős! Ha csak UH van, az mindenhol (SZTK) ingyenes.
Na ez a kombinált teszt UH-ból és egy vérvételből áll. Az UH-n többek között nézik a tarkóredő vastagságot, orrcsont meglétét (Down kór miatt) stb. A hozzá kapcsolódó vérvétel pedig kimutatja, hogy mennyi a valószínűsége a Down kórnak, illetve Edwards kórnak.
Az integrált teszt pár százalékkal megbízhatóbb, ez mindenhol fizetős és ha jól tudom a 18.hétig végezhető el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!