Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gyesbe maradtatok vagy táppénzbe?

Gyesbe maradtatok vagy táppénzbe?

Figyelt kérdés
Első babámmal gyesen vagyok de közbe jön a tesó nem tudom,hogy mit csináljak?Maradjak gyesen vagy mennyek szabadságra utána táppénzre?Vagy ti hogy csináltátok?Kérlek segítsetek tanácsaitokkal!
2011. márc. 6. 14:29
 1/5 anonim ***** válasza:

Én kivettem a szabikat és elmentem táppénzre.

Mivel magas a bruttóm, így a táppénzem jóval magasabb, mint a gyes (még a gyednél is magasabb), ezért anyagilag nekem ez sokkal jobb.

Az, hogy a táppénz jobban megéri-e, az attól is függ, mennyi volt a bruttód, mert ha elmégy táppénzre, akkor csak a betegszabi lesz jövedelem, és az lesz a gyed és a tgyás alapja, és mivel ez eleve 70%-os bér, így 220 feletti bruttónál kevesebbnél nem éri meg.

Attól is függ, hogy mikor szülsz, met ha a szülés előtti évben több, mint 6 hónapot gyesen leszel, akkor a minimálbér aqlapján számolják az ellátásokat. Ha a bruttód magasabb volt, mint 110 ezer, akkor még a csökkentett betegszabi bér is töb,, mint a minimálbér.

2011. márc. 6. 14:37
 2/5 anonim ***** válasza:

bocsi, utolsó sorban eggyel kevesebb a b, és eggyel több a vessző:)

helyesen: több,

2011. márc. 6. 14:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Én elmentem szabira aztán táppénzre, a gyest pedig átírattuk nyugdíjas nagymama nevére.
2011. márc. 6. 15:02
 4/5 anonim ***** válasza:
ha szabira és táppénzre mész, jobban jársz.
2011. márc. 6. 15:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Betegszabi és táppénz, így sokkal többet kapok még arra a pár hónapra.
2011. márc. 6. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!