Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha két petezsákom van és...

Ha két petezsákom van és mindkettőben egy-egy szikhólyag, akkor ők egy-vagy kétpetéjűek?

Figyelt kérdés
2011. febr. 28. 17:52
 1/10 anonim ***** válasza:
45%
2=2. a kérdésben benne van a válasz.... Két petezsákod van, két petéd termékenyült meg.
2011. febr. 28. 18:04
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

Ezt még nem lehet megmondani. Asszem magzatvíz mintavétellel, vagy a placentából való szövet vétellel meg tudják mondani. De ha nem sürgős, akkor inkább várj amíg megszületnek, mert ezeknek van kockázata. Valószínűleg csak akkor fogjátok megtudni, ha meglátjátok élőben az arcukat.

J.

2011. febr. 28. 18:04
 3/10 A kérdező kommentje:
Rendben köszi :)
2011. febr. 28. 18:05
 4/10 anonim ***** válasza:

Első: A kérdés az, hogy egy vagy két petéjűek.

Kérdező: A két petezsák két pete megtermékenyülése esetén jön létre, tehát kétpetéjű ikrek vannak a pocakodban.

2011. febr. 28. 18:05
 5/10 anonim ***** válasza:
Utolsó, pontosan ezt írtam (első), hogy két petezsák, tehát két petéd termékenyült meg!!! Két petéjűek, nem tudom mit írta a második??? Nem is értem??? Ezt ebben a pillanatban meg lehet mondani, hogy kétpetéjűek!!!
2011. febr. 28. 18:27
 6/10 anonim ***** válasza:
Elsőnek igaza van, egyértelműen megírta.
2011. febr. 28. 18:38
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem akarok kötekedni, de a petezsák száma nem mérvadó, vagyis egypetéjű ikrek is lehetnek 2 petezsákban...

Nekem kétpetéjű ikreim vannak. A dokim a 12. heti genetikai uh-n állapította meg, hogy kétpetéjűek, addig ez kérdéses volt. Egyik ismerősömnek pedig csak a szülés után tudták csak megmondani...

2011. febr. 28. 21:18
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem az elején 1 petezsákot láttak, 8 hetesen azt mondták egypetéjűek. Utána uh-onként más volt a vélemény.

De ez csak azért volt, mert egy petezsák volt.

Ha 2 van, akkor kétpetéjűek.

(egyébként 100%ra még most sem tudom a fiaimról hogy egypetéjűek, de nagyon egyformának tűnnek. )

2011. márc. 1. 08:58
 9/10 A kérdező kommentje:

Ezt találtam a neten:

Ikrek: egy- vagy kétpetéjûek?

Ha megszületnek, akkor DNS vizsgálat a biztos.

Egyébként

ha két lepény, két burok - akkor lehetnek 1 ill. 2 petéjûek is

1 lepény, 2 burok - 1 petéjûek (de itt megtévesztõ, hogy fuzionált is lehet a lepény, akkor elsõ variáció)

1 lepény, 1 burok - 1 petéjûek

Az egypetéjûek a fogantatástól egészen a 14-16. napig osztódhatnak. Ha a 16-17. után, akkor lesznek sziámi ikrek.

A fiúk nálunk egypetéjûek. 100%!!! 1 petezsák volt eleinte, most 1 lepény, és két burok.

Az egypeteju ikrek legkesobb a megtermekenyulest koveto nyolcadik napon valnak szet, bar mar az is huzos, nyolcadiktol lehet, hogy a szetvalas nem is megy teljesen. Ha az elso haromban valnak szet, akkor van ket burok, ha a negyedik-hetedik napokban, akkor mar csak egy. Utana mar szet sem tudnak igazan valni.

2011. márc. 1. 09:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Vannak már ikreid, és most megint?
2011. márc. 1. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!