Légzésfigyelő és baba elsősegély tanfolyam. Vélemények?
Ha pánikolós típus van felesleges
de ha tudsz vészhelyzetben hideg fejjel dönteni akkor érdemes.
mi időre született lány mellé nem vettünk most másodszorra se fogok venni.
Én megcsináltam. Teljesen egészséges kislány. 4szer jelzett be mind valós volt, 2szer kellett újraélesztenem.
7 hónaposan lázgörcsöt kapott a semmiből szintén újraélesztés a doktornénivel (pont hozzá mentünk a hőemelkedése miatt mikor begörcsölt)Semmi baja, nem mutattak ki semmit, egészséges.
Csak úgy van értelme valóban. Ha megcsinálod akkor úgyis ha ne adj ég baj van a rögzült dolgokat csinálod nem fogsz gondolkodni sem. Majd ha a baba biztonságban lesz akkor fogsz összeomlani (velem ez történt).
Nem végeztem tanfolyamot, mert akkor még nagyon új dolog volt Magyarországon a légzésfigyelő használat (közel 10 éve). De nem bántam meg, összesen 2szer riasztott. De akkor az ember ösztönösen tudja mi a teendő. Igaz, nekünk nem újraéleszteni kellett, mint egy korábbi hozzászólónál, csak rendszertelen volt még a légzése.
De tényleg jó dolog, nyugodtabban tudtam én is aludni, hogy tudtam figyel rá.
Én a terhesgondozás kötelező elemévé tenném az elsősegélynyújtást. Nem feltétlenül azért, hogy újraélesztést tudj alkalmazni (mert azért valljuk be, ez szokott a legkevesebbszer előfordulni), hanem azért, hogy tudd, mikor mit kell (v. kellene) csinálnod.
Nekem elég eleven lányaim vannak, amikor először repedt fel az egyik fején a bőr, pánikba estem. Most költöztünk új helyre, szomszédok nincsenek, apa nincs, azt se tudtam, kit hívjak, mit csináljak... Nagyon rossz volt. Utána elvégeztem egy gyorstalpalót :) a következő balesetnél már simán uraltam a helyzetet.
Szerintem légzésfigyelő nélkül is hasznos egy ilyen tanfolyam, de ha van légzésfigyelő, akkor egyenesen kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!