Télen vagy nyáron jobb pocakosnak lenni? Volt aki tudatosan választotta valamelyiket?
A kisfiamat novemberben szültem, nagyon szerettem nyáron, hogy még kényelmes, szép pocakom volt.A vége már őszre-tél elejére esett.A második babát tervezzük, nem tudom, milyen lenne télen lenni pocakosnak.A korkülönbség miatt jó lenne, ha előbb jönne a kis tesó, de valamiért nem vagyok kibékülve a téli hónapokkal.
Köszönöm a tapasztalatokat!
Szerintem nyáron jobb, bár tapasztalatom nincsen. Első babát várom és nyár közepén kb. a legnagyobb kánikulában leszek 9 hónapos. Tudatosan április-május környékére szerettük volna a babát, de ez nem így működik. Örülök, hogy egyáltalán összejött :)
Télen talán azért nem jó, mert azt a sok ruhát felvenni, mindegyikből ráadásul nagyobbat kell venni, meg a baba is egyből hidegbe érkezik, csúsznak az utak, nagy a hó... Nyáron neked sem kell annyira felöltözni, meg a babának sem. Ha meg meleged van, ott a hűsítő víz :)
Az elsőt július végén szültem, szörnyű volt, azt sem tudtam, hogy éljem túl a kánikulát. Az volt a szerencsém, hogy az első baba volt, nem kellett rohangálnom, akkor feküdtem/ültem le, amikor akartam.
A másodikat szeptember végén szültem, egy fokkal jobb volt, de nagyon szenvedtem a melegben a játszótéren. A nagy 14 hónapos volt, mikor megszületett a tesó, nehéz lett volna elmagyarázni neki, hogy anya most nincs jól, üldögéljünk egy kicsit otthon a kanapén.
A harmadikat április eleje felé fogom szülni, most nagyon jó. Van aki észre sem vette még, hogy terhes vagyok. Rám jók a tréningjeim (a nadrágok derekát le szoktam hajtani, így nem nyomja a pocakomat), megmaradtak a terhes nadrágjaim, és jó a télikabátom is, pedig már van rajtam 11 kg plusz. Nem kell a játszótéren a gyerekek után mászni a mászókára, max. leviszem őket egy kicsit sétálni, de sokkal mozgékonyabb vagyok, mint az előzőeknél, hiszen nem fulladok a hőségtől. Pedig most sem mondhatom azt, hogy bocsi gyerekek (most 18 és 32 hónap lesz a korkülönbség) anya most pihen. Sőt abban reménykedem, hogy nyárra már valahogy kinézek majd.
Sziasztok kismamàk:)
En augusztus végére vàrom elsô gyermekemet. Örûlôk hogy igy alakult mert szerintem a babànak sokkal jobb hogy nem a hidegben szûletik meg. Szerintem igy kevesebb esély van rà hogy megfàzik. Persze én se programoztam be csak igy spontàn jôtt :)
Nekem a nagyobbaim okt.nov születtek, így most hogy a harmadikat meg aug.közepére várom ,már látom hogy az sokkal jobb volt :)
Mivel úgy voltam mint a kérdező, nyáron már látszott a poci szép formás volt de még nem voltam fáradékony, jöttem mentem, nyaraltunk is, élveztem minden percét a kismamiságnak. Aztán az utolsó 1-2 hónapban már el voltam nehezülve jobban meg semmim se kívánta volna a mászkálást.
Azonkívül én vmiféle szimbolikát is véltem felfedezni hogy tél végén terhes lettem, tavasszal, nyáron érleltem meg a bébiket és ősszel "szüreteltem " őket :DD tehát ahogy a természet kiteljesedett majd a termés beérik, úgy születtek ők is:DD
Most már látszik a hasam de még tök hideg van, tavasszal márc-ápr. ki tudja milyen idő lesz, ha tavalyból indulok ki még mindig tök hideg, aztán júniustól meg már 31-32 hetes terhes leszek, valószínűleg hatalmas hassal...és ki tudja milyen nyár lesz, ha dögmeleg, akkor az "izgi" lesz nagy hassal, 2 gyerek után "szaladgálva" gurulva...
:)
dehát mindegy, ezt dobta a gép:))
A babának viszont tényleg jobb mert talán melegebb van/lesz még és hamarabb ki is lehet hozni hatszáz réteg beöltöztetés nélkül.
a nyár kellős közepén szültem, katasztrófa volt .... akkor én megfogadtam, ha még lesz gyerekem, SOHA NEM NYÁRI ...
hát nem tudom, mert még nincs 2., de tuti megpróbálnám télre (kora tavaszra, késő őszre) időzíteni .... a kritikus pár hónap úgyis jobb olyankor bent a szobában, aztán mire jön a jobb idő, bátrabban mehetünk kifelé ... bár, majd a szobatisztaságnál meg jobb a nyári gyerek, uis. 2 évesen épp jó idő van, szerintem akkor, pont abban a korban nagyon sokan pelus nélkül lehetnek, és az meg nyáron jobb ... szóval ahogy sikerül :-)
annyi előny, hogy legalább már tudom mi vár rám ....
Nekem van februári és szeptemberi gyerkőcöm és most várom a 3. babát májusra. Tehát kettőt télen és egyet nyáron hordtam ki. Télen én nagyon rosszul viselem a sok ruhát, ráadásul nem csak nekem, hanem a kicsiket is öltöztetni kell. Görnyedtem annyit a földön még rájuk került az overál és csizma, néha úgy éreztem, hogy nem bírom sokáig. Ezen felül unalmasak és hosszúak voltak a téli napok, két nyűglődő gyerekkel, akik már szintén várják a jó időt. Hosszúnak tünt a várandóság.
Nyáron ezzel szemben több a program, gyerekekre és rám is elég volt egy fürdő ruci, egész nap a kertben a medencében hűsöltünk és én is élveztem a súlytalanságot. A nyári várandóság hátránya, hogy a nagy melegben könnyen jön az ödéma és nagyon megkínzott. Az egész testem viszkedett.
Ha újra kezdhetném, mégis inkább a nyári terhességet választanám!
Köszönöm a sok választ!
Nagyon hasznos mindegyik!
Úgy gondolom, megpróbáljuk a második babánkat is hasonló időszakra tervezni, mint az elsőt. Így nyáron még bírható pocival átvészeljük a meleget, aztán az utolsó három hónapot hűvösebb időben, nyugodtabban töltjük.
Remélem nagyjából sikerül, ha a természet is úgy akarja!
Boldog babázást és pocakosságot minden kismamának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!