Az AFP-nél miért kérik a testsúlyt? Én csak nagyjábol tudtam megmondani, pontosan nem. Az baj? A súly befolyásolja az eredményt?
Figyelt kérdés
2009. febr. 16. 12:53
1/3 anonim válasza:
Szia!
Én megkérdeztem attól a szülésznőtől aki levette a vért, és azt mondta, hogy egy pár kiló eltérés nem probléma. Az a nem mindegy, hogy valaki 60 vagy 110 kiló. Így ne izgulj, én is kb. adtam meg.
2/3 anonim válasza:
Én is csak nagyjából tudtam megmondani, kérdeztem is hogy nem baj, de azt mondta nem. Viszont azt még mindig nem tudom, minek kell. (vagy miért csak ez az egy adat)
3/3 anonim válasza:
A kockázatbecslés kiszámításához kell (ahogy a 12. héten is a Down-szűrésnél a tarkóredő mérete és a biomarkerek eredményei mellett)az anya életkora, testtömege, a vérvétel időpontjában a terhesség kora és az AFP értéke. Tehát nem konkrétan az AFP-hez, hanem az abból továbbszámolt kombinált-teszthez szükségesek ezek az értékek. Persze néhány kiló nem számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!