Forduljak orvoshoz vagy ez is terhességi tünet?
Figyelt kérdés
19 hetes vagyok, pár napja a szegycsontom jobb oldalán szúró fájdalmat érzek. Már kétszer is ébredtem erős fájdalomra éjszaka. Napközben legtöbbször nem érzem, de ha mégis, akkor is csak tompa nyomás. Kicsit kezdek tartani tőle, mert nem múlik el. Már gyomorfekélyt és hasnyálmirigy gyulladást is be tudnék képzelni magamnak. Ha orvoshoz mennétek a helyemben akkor kihez? Háziorvos vagy terhesgondozás? Nincs fogadott orvosom.2011. febr. 24. 21:08
1/9 anonim válasza:
Semmi gond, csak a baba nyom valamit, ez természetes. Ha mégis menni akarsz valahova, akkor a terhesgondozásra, ott majd megnyugtatnak.
2/9 A kérdező kommentje:
Most éppen fejjel lefelé van, ha meg nem fordult, tegnap voltunk uh-n. De nem hinném, hogy elér ilyen magasra. De nagyon remélem, hogy csak erről van szó...
2011. febr. 24. 21:15
3/9 anonim válasza:
Hasnyálmirigy-gyulladás nagyon fáj. És nem hiszem, hogy gyakran előfordulna, főleg terhesen. Amúgy az bal oldalon van. Jobb oldalon az epe van. Ha kisugárzik a fájdalom a derekadba jobb oldalra, akkor valószínűleg epeköved van. Azt nézesd meg. Én végighúztam egy terhességet és 3 héttel a szülés után sürgösségivel kerültem kórházba mert besárgultam (kijött egy epekő). Nagyon nagy bajt is tud okozni. Nézesd meg minél hamarabb. A sok kicsi az nem jó. A nagy az nem nagy gond, mert az nem tud kijönni. Vigyázz magadra. Remélem neked nincs epeköved.
4/9 anonim válasza:
Hát így mégegyszer átolvasva annak tűnik. Nézesd meg és beszélj a nőgyógyászoddal és esetleg egy gasztroenterológussal. Mindenesetre ha az van ne egyél fűszereset és zsírosat (csokit se) ez nagyon fontos. Nehogy baj legyen. Ezek izgatják az epét. Ha nem az van, akkor semmi gond.
5/9 anonim válasza:
Most egy kicsit aggódok érted (nem lenne jó, ha végigmennél azon, amin én). Kérlek nézesd meg minél hamarabb és addig (FONTOS) semmi zsíros (még tej se). Pirított kenyér száraz sonkával, főtt krumpli, répa. főtt tészta esetleg lekvárral (kakaóval nem), vagy zsírszegény túróval és zsírszegény joghurttal. babapiskóta és háztartási keksz. Ha az van, beszélj dietetikussal és gasztroenterológussal.
6/9 anonim válasza:
Ja amúgy uh-gal nézik meg. Menj és nézesd meg mielőtt elmész dokihoz, mert ő nem lát beléd. Az uh-on pedig sajnos nem nézik az epét, pedig ha nekem akkor megnézték volna....
7/9 anonim válasza:
Mármint a terhességi uh-on nem nézik, amúgy ha kéred, akkor igen. Aztán légyszi írd meg mi történt.
8/9 A kérdező kommentje:
Sajnos csak kedden délután tudok orvoshoz menni. A terhesgondozáson is meg tudják nézni uh-val? Szerencsére nem sugárzik sehova és ma este nem fájt, de egy fecske nem csinál nyarat.
2011. febr. 25. 05:30
9/9 anonim válasza:
Hát a lényeg, hogy addig ne egyél zsírosat és fűszereset. Az ártani nem fog az tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!