Mennyi a táppénz összege?
Figyelt kérdés
Most lesz 3éve hogy folyamatosan egy helyen dolgozon, és 2008. decembertöl táppénzen vagyok. Nem vagyok tisztában azzal hogy mennyi táppénzt kell kapnom, mert 4hétre most 52200Ft-ot kaptam, és a Bruttom 86900Ft. nem annak kellene a 70%-át fizetniük? Milyen levonások vannak a táppénzböl? 28hetes Kismama2009. febr. 15. 09:23
1/8 anonim válasza:
Én egy hónapja vagyok táppénzen, tehát eddig egyszer kaptam pénzt, de az 100%-osnak tűnt, mivel ugyan annyit kaptam, mint korábban, amikor dolgoztam. De lehet, hogy neked küldték jól a pénzt és nem nekem.
2/8 anonim válasza:
A táppénz alapja mindig a jogosultságot megelőző évi átlag kereset, annak 70 %-a. Csak adóelőleget vonnak belőle.
3/8 anonim válasza:
Mindenkinél más mert attól függ milyen helyen dolgozott. Én már 8 hónapja vagyok táppénzen és nekem 82ezer volt az alapom de mivel 3 műszakban dolgoztam a pótlékokkal együtt nézték a fizumat így állandóan 74-75 ezeret kaptam ki(minden hónapban ugyan ennyi volt),adóelőleget 2500-at vontak mindig, más levonás nem volt.
Üdv 38 hetes km
4/8 anonim válasza:
Én úgy tudom hogy a nettó 70°%-át adják
5/8 anonim válasza:
Szerintem nyagyjából jól kaptad. A FIZUD 70%-A 60.000 ABBÓL VONNAK EZT-AZT ÍGY KAPHATTÁL ENNYIT.
6/8 anonim válasza:
09:59-es vagyok.
Igen a nettóból számolják, nekem a fizum kb. 95-105 ezer volt pótlékokkal együtt(attól függően mennyi éjszakám volt 1 hónapban) és így jött ki a 75 ezer amiből mint fentebb írtam "csak" 2500 adót vontak mást semmit.
7/8 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek a választ, nekem a mostani bérpapiron az utalás 53000Ft és abbol 800Ft-ot vontak le. sem adóelöleg, sem más nincs levonva.és igy kaptam 52200ft-ot. ha többet utaltak volna, akkor azt feltüntetik, meg a levonást is.
2009. febr. 15. 11:33
8/8 anonim válasza:
Szia! A táppénz az előző naptári évben bekeresett jövedelmed naptári napi átlagának 70%-a. De mielőtt táppénzre mész jár 15 nap betegszabadség és csak utána indul a táppénz. Tehát, a te esetedben ha decemberben kevesebb mint 15 napot voltál táppénzen akkor a 2008-as összjövedelmed számít, de ha többet mint 15 nap akkor a 2007 évi jövedelmed. Számolni pedig úgy tudod, ha az összjövedelmet elösztod 365-tel és annak veszed a 70 %-át azt kapod egy napra és a táppénzt minden napra kapod (nem csak 20-22 munkanapra), így ezt szorzod 30 (31)-el és annyi lesz a havi táppénzed bruttóban ebből adóelőleget vonnak. Így előfordulhat, hogy több lesz a táppénzed, mint a fizetésed, mivel ez minden napra jár. Lehet, hogy azért kaptál kevesebbet, mert a táppénzes papírt ugye csak két hetente kapod a dokitól és akkor adod le , a munkahelyeden pedig minden hónapban csak azt számfejtik, ami beérkezett 20-a körül. De utána a következő hónapban visszamenőleg azt is megkapod. (én is így vagyok, mert januártól vagyok táppénzen és januárra nekem csak 7 napot számfejtettek a többit majd a februárival kapom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!