Magzati szív-ultrahang vizsgálat hogyan zajlik, mit néznek?
Ugyan olyan, mit a rendes UH, csak itt kifejezetten a baba szívét nézik. Fel van nagyítva a szíve, csak az látszik a kijelzőn. Nézik a vér áramlást, a szív felosztását, attól függ hányadik hétben vagy. Nézik a ritmusát, és hogy milyen erővel dolgozik.
Nekünk genetikai rendellenességre gyanakodtak, azért nézték, különben nem csinálják csak külön beutalóval. Ha valami baj van a szívével, azt te nem érzed kívülről.
Nekem az első babámnál találtak szívfejlődési rendellenességet. A sotéra kellett mennünk, ott a Hajdú Júlia doktornő nézte a pici szívét. Semmi extra, csak a szívet nagyobb, jobb uh géppel nézik és csak arra koncentrálnak. Tetőtől talpig átnézik, felépítés, működés, kiáramlási pálya,stb...
A pyelon tágulat a vesében van, valószínű azért küldtek szív uh-ra is, mert valami összetettebb rendellenességre gyanakodnak, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy van is valami gond! Már a másik kérdésedet olvastam. Nyugodj meg, a tágulatot legkésőbb 1 éves korukig elnövik a babák!
Nem okoz különösebb gondot, csak arra kell vigyázni, hogy ha lázas, akkor vizeletet kell tenyésztetni, mert könnyebben kapnak fertőzést.
Amúgy hány hetes vagy?
G.
Milyen doki mondott neked akkora marhaságot, hogy lehet hogy meg kell szüleszteni a babát? Gondolom nem a saját nőgyógyászod. Vesetágulat miatt nem szülesztenek!
Úgyhogy nyugi!!! Szülés után max sűrűbben jártok vese uh-ra!
Nekem amúgy meg kellett szülnöm, mert annyira beteg volt a szíve, de ez más eset.
Amelyiket meg kellett szülnöm a 22.héten, az a baba nagyon beteg volt, komplex szívfejl.rendell. Tehát ő végülis abortálva volt.
A másik 2 gyerekkel is mentünk szív uhra az előzmény miattt, de náluk minden oké volt. A picinél szülés után derült ki a pyelon tágulat, de 1 éves korára elnőtte.
Nyugodj meg kérlek, ha eddig rendben volt minden, akkor eztán is úgy lesz. A veséje pedig szülés után még változik! És hogy megnyugodj, a fiúkra nagyon jellemző ez a vesetágulat, amit el is nőnek.
Kérlek majd írj az uh után!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!