Mikor - szülés előtt vagy után - és kb. mennyit terveztek fizetni a nődokitoknak, ha a terhesgondozás során is rendszeresen kért lovét?
Az én dokim mondjuk nem kért a terhesgondozásért, és fix tarifája sem volt, de alkalmanként 5000-et adtam neki, és a szülésért 40-et.
Az alkalmankéntit is úgy adtam, hogy a 3. hónaptól havonta 5000, aztán az utolsó hónapban csak egyszer adtam, pedig hetente mentem.
Általában aki kér, az megadja a tarifát, ha nem mondd semmit, akkor adj amennyit gondolsz.
Hallottam már olyan véleményt, hogy egy magánrendelés tarifájának tízszeresét szokás adni szülés után.
Én 6000 Ft-ért mentem magánrendelésre, szülés után pedig 100.000 Ft-ot adtunk pluszban. Egyes helyeken ez kevésnek számít szülésért, nálunk a szokásosnál egy kicsivel több. De a dokim a szabadsága alatt jött be a hirtelen császáromhoz, hogy kivegye az ikreimet, és utána is minden nap bejött hozzám a kórházba, szóval én aztán nem sajnáltam tőle a lóvét.
A szobatársam 100.000-et adott, rögtön szülés után. Éjjel majdnem elvérzett, kivették a méhét, persze apénzből semmi nem járt vissza.
Ne haragudjatok, nem rémisztgetni akarlak benneteket. Csak ezek után én kizárólag a kórházi napok végén, vagy a 6 hetes kontrollon adnám a hálapénzt.
Mi a kórházban adtuk, 4 nap után. Így az is számított, hogy minden nap bejött megnézni minket, ott is megvizsgált, stb.
Utolsó vagyok. Magánrendelésen 10.000-et adtunk alkalmanként, a szülés után "csak" 20.000-et, mert egy hónappal hamarabb jött a pici, és ennyi pénzünk volt, amit akkor rá tudtunk szánni.
Egyébként épp ügyeletes volt, nem kellett miattam bejönnie.
10 000 Ft a magánrendelés, 4 hetente járok hozzá. A végén a ctg nála 5000 Ft.
A szülésért nem kért fix összeget, annyit adunk, amennyit gondolunk. Majd a kórházi lét végén v. a 6 hetes kontrollon adjuk oda, bár eddig is maximálisan segítőkész volt, és minden apró-cseprő dolgot intéz nekünk.
13:16-os-nak:
Nálunk, és még sok más helyen is fix árasak a magánrendelések, és szerintem ez így korrekt. Aki nem tudja vagy nem akarja megfizetni, az nem oda megy. A szülésért viszont tudtommal nem kérhet konkrét összeget egy orvos, más kérdés, hogy valaki kerek-perec megnevez egy összeget. A megoldás ugyanaz: nem őt választod, ha nem tetszik... ha pedig szülésre nem nevez meg összeget, akkor döntsd el, mennyit tudsz és akarsz adni rá. Ilyen tekintetben nem lesz sok a 100.000, és nem lesz kevés a 20.000 sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!