GYED csak akkor jár, ha szülésig tart a munkaviszony?
Figyelt kérdés
2009. febr. 12. 13:51
1/7 anonim válasza:
Nem, passzív jogon jár GYED, akkor ha valakinek a TGYÁS folyósítása alatt szűnik meg a munkaviszonya. Az a lényeg, hogy legalább egy napig legyél úgy TGYÁS-on, hogy van munkaviszonyod.
2/7 anonim válasza:
Nem, akkor jár, ha megvan a 180 nap biztosításod. Ha megszűnik a munkaiszony, akkor munkanélkülinél, vagy egészségbiztosítónál kell igényelni. Itt egy oldal róla: [link]
3/7 A kérdező kommentje:
Nálam az a helyzet, hogy tavaly 172 nap munkaviszonyom volt,most 5 hós várandósan szoc.segélyt kapok. Tehát 8 nap hiányzik,de ha bejelentetném magam pár nap munkaviszony miatt akkor kapnék?
2009. febr. 12. 14:06
4/7 anonim válasza:
Szülést megelőzően 2 évet vesznek figyelembe. Ha tavaly volt 172 napod, akkor előző évben csak megvan a hiányzó 8 nap nem? Legalábbis én így értelmezem. Ha be vagy jelentkezve munkanélkülibe, szerintem ott meg tudják mondani pontosan, mivel akkor úgyis ott kell majd igényelned a tgyás-t és a gyedet is.
5/7 A kérdező kommentje:
Tavaly előtt alkalmi könyves voltam,ami nem számít ilyen téren munkaviszonynak :( De köszi a segítségeket.
2009. febr. 12. 14:18
6/7 anonim válasza:
arra figyelj hogy ha a szülés napján nem vagy biztosítva akkor nem kapsz tgys-t és gyedet sem tehát mindenképpen úgy legyél bejelnetve hogy a szülés napján még legyen munkaviszonyod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!