Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha több baba fogant, hogyan...

Ha több baba fogant, hogyan "iktatják ki" az egyiket?

Figyelt kérdés
Arról van szó, hogy nekem meddőségi úton már fogantak egyszer ikrek. Kinyílt a méhszáj és a 23.héten elveszítettem őket. Azóta már van egy spontán fogant kisfiam, de megint meddőségibe kellett menem a kistesó ügyben, és félő, hogy ikrek fogantak. Ha ez így van, mit fog tenni az orvosom pontosan, hogy az egyiket elvegye? Nagyon félek , mert nem szeretném , hogy így legyen, de nem akarom megint két babának az életét kockára tenni. Köszi a válaszokat!
2011. febr. 15. 15:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
első vagyok: bocs, hogy hülyeséget irtam, hála Istennek nem kell tudnom, hogy megy ez. de kicsit ledöbbentem, hogy igy megy. én nem hagynék, csak egyet beültetni. belegondolni is rossz, hogy a már dobogó szivű embriót elvegyék. és melyiket? a szerencsén múlik, mintha kockán sorsolnák ki? nekem ez sok, persze lehet, hogy ha az ember már benne van, megtanul ettől elvonatkoztatni.
2011. febr. 17. 09:39
 12/17 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Köszönöm a válaszokat. Tegnap volt Uh-n. 2 baba van. De úgy döntöttünk a férjemmel, hogy bevállaljuk. Nekem ez nem lombik volt. Csak annyi , hogy hormonokkal stimulálták a petefészkem, mert PCO-s vagyok, vagyis nincs peteérésem, ha mégis, akkor nem reped meg. Nos, ezt nálam elértük. 3 tüsző ért meg, kaptam tüszőrepesztő injekciót, majd az adott napon együtt voltunk a férjemmel. És íme az eredmény. Szóval természetes úton sikeredett, pedig az doki is azt mondta, hogy így jóval kevesebb az esély, hogy ikrek legyenek... ennyit erről. De bízunk a legjobbakban. Köszi mégegyser mindenkinek.
2011. febr. 17. 09:53
 13/17 anonim ***** válasza:
Nekem mikor 3 tüsző érett, aláirattak egy papírt, h beleegyezek, mert fennáll a 3mas ikerterhesség kockázata. Ha nem írom alá, nem csinálták volna meg.
2011. febr. 17. 11:17
 14/17 anonim ***** válasza:

9:35-ös!

Sajnos nem emlékszem ill. nem tudom melyik adón volt, mert nem otthon néztük, hanem vendégségbe szól a háttérben a TV, és csak felfigyeltem a témára. De 100 %, hogy ezt mondta a nőgyógyász hogy nem egy komoly beavatkozás és semmi baja nincs ilyenkor a megmaradt babának!

Azért érdekel engem is, mert nemsokára lesz a 3. lombikom és akkor már 3 embriót kapok vissza, ami kissé ijesztő!

Kedves kérdező!

Minden jót kívánok nektek!

2011. febr. 17. 11:58
 15/17 anonim ***** válasza:
11:58 Akkor ne írd alá, h 3 legyen, kérj csak 2-t. A te döntésed.
2011. febr. 17. 14:33
 16/17 A kérdező kommentje:
Velem semmilyen papírt nem írattak alá, ugyanis semmilyen beavatkozás nem történt! Megkaptam a tsüzőrepesztőt, majd saját döntésünkre szeretkeztünk a férjemmel. Bár nagyon kicsi volt az esélye, hogy két petesejt is megtermékenyül és beágyazódik, főleg mivel genetikailag nem vagyok rá hajlamos, de így történt. Lényegében természetes úton fogant. Inszeminációnál (ami a sajnálatos esetnél volt) sokkal nagyobb az esélye az ikreknek, mert a spermák válogatottak, kezeltek és pontosan oda juttatják őke, ahol a petesejt van, amíg természetes útona spermák nagyrésze a nyakcsatornánál feljebb nem jut! A sok-sok millióból mindössze 10-20 hímivarsejt, azok nagy része pedig út közben adja fel a harcot és legtöbbször csak egy jut el a petesejtig. Jó időben történő természetes úton való aktusnak , csupán a 20%-a végződik terhességgel. Ezeket a dokim magyarázta el. És tényleg bíztam benne, hogy így nem lesznek ikrek. De ha mégis, akkor Isten akarta így, lehet, hogy kaptunk még egy esélyt az ikrekre. Mindketten nagyon vágyunk rá, mióta csak elveszítettük őket! Persze nem őket kapjuk vissza, d etalán belőlük egy darabot. Legalábbis a szívemben! Őszintén remélem, hogy ezúttal sikerül, és nem egy újabb tragédia következik, mert azt nem élném túl!!!
2011. febr. 17. 16:08
 17/17 anonim ***** válasza:
Igen, nálunk inszemnél volt ez. Itt ti döntötök, h ágyba bújtok-e :-) Reméljük, jól döntöttetek, drukkolunk!!
2011. febr. 17. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!