Utrogestant hüvelyen keresztül vagy szájon át kell szedni? Orvosom nem mondott semmit, ezért szájon át szedem. Baj?

22:07esnek volt igaza!
Több utros kismama is írt már ezzel kapcsolatban, hogy a hüvelykapszulát is szájon át kellett szedniük...

mennyi bunkó ember, már megbocsáss.
én két gyereknél is szedtem, tapasztalt vagyok mondhatom.
orvos és gyógyszerész is mondta, hogy a kettő egy és ugyanaz. én amikor hányós voltam hüvelybe helyeztem, mikor jobban voltam vagy nem tudtam volna feltenni akkor szájon át és köszönjük jól vagyunk. szóval semmi gond, nyugodtan vedd be szájon át, de amúgy ha megnyugtat raht van a dobozán, hogy te milyet kaptál. üdv

Én a 20. hétig szedtem szájon keresztül az utrogestant eleinte 2*2, utána 3*2 adagban, mert még így is barnáztam a 10. héten; majd persze fokozatosan csökkentve.
Nem lett semmi bajunk.
Az orvos kifejezetten a szájon át történő szedést javasolta. Egyébként tényleg teljesen ugyanaz a hüvelykapszula is, szóval mindegy, hogy hogyan használod, csak használd az előírt adagban!

Igazán felháborító az amit a kommentezők nagytöbbsége írt. Miért kell egyből felháborodni egy olyan dologgal kapcsolatosan amiben nem vagytok otthon. Inkább ne szóltatok volna semmit. Ne adjatok téves (és lefikázó) infókat.
Kedves kérdező! Ha a dobozára rá van írva, hogy hüvelykapszula, akkor lehet hüvelyen keresztül és szájon keresztül is szedni. Én este mindenképp hüvelybe teszem, de reggel (ha nem ébredek fel előbb) és délben szájon keresztül. Azzal csak annyi a baj (nálam), hogy iszonyatosan fáradt leszek tőle, sőt, néha émelygek is. Egyébként a dokim szerint jobb hüvelyen keresztül.

Én úgy tudtam eddig, hogy így is, úgy is lehet.
Azt már nem tudom, az én dobozomra anno mi volt írva, de én hüvelyem át alkalmaztam, viszont a dokim azt mondta, hogy ha nem bírom, akkor váltsak szájon át szedésre.
Volt tehát mindkét mód nálam ugyanazon golyóval. Hüvelyen át annyiban jobb, hogy helyileg hat és az jobb.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!