Mit ajánlotok torokfájásra? 20 hetes vagyok, köhögök is. Van itthon theis féle lándzsás, tantum verde.
Lándzsás útifűt nekem doki ajánlotta, mikor terhes voltam.
Így gondolom, lehet.
Ami nem fog ártani, az a kakukkfű tea, torokfájásra nagyon jó, kis mézzel az íze is elmegy.
A köhögésre próbálj meg hagymát összevágni, beletenni egy pohárba, lefedni a kezeddel, egy kis rést hagyni, és ezen át inhalálni: vagyis orron és szájon át mélyen belélegezni.
Szia!
Múlthéten nekem is fájt a torkom, és mivel gyógyszert nem mertem szedni fekete Hals cukrot szopogattam, és (drogériákban lehet kapni) Jégzselével kenegettem nap közben a nyakamat, esténként pedig a hátamat, a mellkasomat és a nyakamat.
Az orvosom szerint, a neocitran is jó köhögésre. Lefekvés előtt ihatsz egyet.
Én a 25. hétben járok.
Ha fáj a fejed, egy fél algopirin sem árt meg: se a babának, se neked.
Jobbulást :)
tantum verde megvolt, meg a halls is, egyenlőre most az orrfolyás zavar a legjobban, folyamatosan fújni kell... :S
A többi nem vészes annyira, hogy szedjek rá valamit.
Egyébként, hátha valaki olvassa, tegnap jutott eszembe, hogy mamám, mikor köhögtem, disznózsíros ruhát tett a mellkasomra, hogy szakítsa fel.
A régi nagymama módszerek :) Fájt a fülem, az orvos szerint is a meleg só a jó rá... mivel gyerekkoromban nagyon fül- fájós voltam, egyszer azt mondták nekünk, hogy próbáljuk meg a fehér boros megoldást... Hogy az milyen?
Egy "vileda" szerű ruhát/anyagot 4 részre hajtasz, majd fehér borral átitatod az egyik felét... Ezután a füledre helyezed, és egy fülvédővel "rögzíted".
Egy egész éjszakát hagyd rajta...
Állítólag a fehér borban van olyan párlat, ami gyulladás csökkentő, és fájdalom csillapító...
Nekem bevált.
Amúgy az én orrom is "folyik"... de ez van... nem tudsz nagyon ellene tenni, semmit, sajnos... (klór mentes zsebkendő)
Kitartás! Jobbulást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!