37dik hétre született baba ugye már nem kora szülött?
Betöltött 37. héttől már nem koraszülött, de a súlya is sokat számít. 2500 g alatt koraszülött, még ha betöltötte is a 37. hetet.
Most világosított fel a dokim, mivel mi is sanszosak vagyunk, hogy előbb jön a babó.
35 hkm
Én 35+5-re szültem 2880 grammos kisfiút. 5 napig voltunk kórházban, de csak a biztonság kedvéért.
Koraszülöttként emlegették, de a másfél napos infúziós kezelést leszámítva semmilyen koraszülött-ellátásra nem volt szükség.
Első hónapban 1,5 kg-ot, másodikban 1,2 kg-ot, harmadikban 1 kg-ot hízott, pedig csak anyatejes volt. Gyorsan behozzák a lemaradást. 6,5 hónaposan egyedül állt. :)
Utolsó vagyok. Éjjel fél 3-kor folyt el a magzatvíz. Ilyenkor nem gyorsítanak, megvárják, hogy maguktól induljanak a fájások. A dokim azt mondta, a stresszhelyzet érleli a babám tüdejét. (Nem kapott külön tüdőérlelőt.) 7 körül kezdődtek a nem csak a gép által érzékelt fájások, 11-re megszületett.
Annyi, hogy a babát nem akarták sokáig kínozni, így nem szülhettem gátvédelemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!