Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem használ a hüvelytabl...

Miért nem használ a hüvelytabletta amit felírt az orvosom? Nagyon aggódom ugye a babának nem lehet baja a folyástól?

Figyelt kérdés

10 hetes vagyok múlt héten voltam dokinál sárgás folyásom van:-( felírt egy klion nevű tablettát lassan egy hete használom de semmit sem hat...Nagyon kétségbe vagyok esve az első terhességemnél semmi ilyesmim nem volt. azt mondta bakteriális fertőzés. Árthat ez a babának?

8 hetesen volt egy pici pecsételő vérzésem, azután 2x is voltam uh-on ott mindent rendben talált. Lehet a kettőnek köze egymáshoz? Mennyi idő amíg elmúlik egy ilyen fertőzés? Már csak 5 szem tablettám van...

2011. febr. 14. 14:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Vegyen hüvelykenetet és antibiotikumot adjon rá, amire a kitenyészett baci érzékeny. De lehet, hogy megvárja, hogy elteljen a 12. hét és csak utána ír fel antibiotikumot.

Ha zárt a méhszájad, akkor ne aggódj, csak a nyitotton tud bajt okozni - idő előtti burokrepedést.

2011. febr. 14. 14:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia! Megkérdezhetem, hogy hol veszel részt terhesgondozáson? Ha a doki kenetminta nélkül írta fel a tablettát eléggé felelőtlen, különösen mivel ezt a tablettát a terhesség első 12 hetében nem javasolt használni.... A folyás attól függően persze, hogy mi váltja ki olyan dolgokat okozhat, mint koraszülés, szülésnél a szülőcsatornában való megfertőződés stb. Viszont mindezek ellenére a terhesség igen gyakori velejárója és nem hiszem, hogy megvan írva a nagykönyvben, hogy csak ez a szín Stb. a normális, szerintem egyénfüggő, különösen ha terhesség előtt is volt. Szóval fel a fejjel és soha ne hagyd, hogy vizsgálat nélkül írjanak fel neked bármit, akkor ne váltsd ki!!! 38 heteske
2011. febr. 14. 15:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Egyetértek, hogy felelőtlenség kenetvétel nélkül kiírni gyógyszert, eleve nem jó terhesen antibiotikumot szedni, főleg így, feleslegesen.

A klionban van metronidazol, ami antibiotikum, illetve gombaellenes készítmény is, de valószínűleg nem hatásos a fertőzés ellen, ami neked van. Kérd meg, hogy vegyen kenetet mindenképpen.

2011. febr. 14. 16:03
 4/4 A kérdező kommentje:

Sziasztok, köszi a válaszokat!

Vissza fogok menni hozzá, bár azt előre mondta, hogy rá van írva, hogy 12. hét előtt nem tanácsos használni de azt is mondta ezt csak "úgy" ráírják a gyógyszergyártók. Na ettől én sem nyugodtam meg...:-( magándoki így gondolkozom, hogy elhagyom...

Már tiszta para vagyok, amúgy is aggódóm mindenen akkor még ez is!

2011. febr. 14. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!