Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ekcéma terhesen hogyan ill....

Ekcéma terhesen hogyan ill. mivel kezelhető?

Figyelt kérdés
Első terhességemnél is kijött az ekcémám, de csak a kézfejem volt nagyon csúnya. Most a második terhességem alatt már könyékig vagyok tele a viszkető piros pöttyökkel (meg lábamon is van). Undorítóan néz ki, már ott tart, hogy a sima csapvíz is marja. Alap esetben ha kijött Elocom kenőccsel kentem be és 1 nap alatt eltűntek, de most nem merek szteroidos krémet kenni magamra. Bőrgyógyász azt mondta, hogy higítsam az Elocomot egy másik semleges krémmel és azt kenjem, de jobban örülnék, ha valami teljesen szteroid mentes megoldást kaphatnék. Gyógyszertárban sem tudtak segíteni :( Tudnátok valami jó kenőcsöt ajánlani, amit lehet terhesen is kenni? Nagyon megköszönném!
2011. febr. 13. 20:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Aloe First és Aloe Activator. Már nagyon sokaknál bizonyított, teljesen természetes, pici babára is nyugodtan tehető akár. Ha kell, a beszerzésben is szívesen segítek.
2011. febr. 13. 21:20
 2/8 anonim ***** válasza:
nekem is ilyen gondom volt. a doki azt mondta, a szervezetben felszabaduló hisztamin többet árt, mint a szteroid.
2011. febr. 13. 21:30
 3/8 anonim ***** válasza:
ja, és azért az aloéval óvatosan, nekem rosszabb lett tőle.
2011. febr. 13. 21:31
 4/8 anonim ***** válasza:
Az Exxema repair termékeket szerintem lehet terhesen is használni. Sajnos kidobtam a papírját, de mikor átfutottam a betegtájékoztatót, úgy emlékszem, nem volt odaírva, hogy terhesen nem lehet használni! A gyógyszerész tuti meg tudja mondani vagy a dokid.
2011. febr. 14. 00:44
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia én is ekcémás vagyok és nekem a körömvirág krém sokat segít.Igaz én még nem vagyok terhes de mivel ez gyógynövény nyugodtan használhatod.

Jó babavárást:-)

2011. febr. 14. 06:42
 6/8 anonim ***** válasza:

dettó ekcémás kismama vagyok, nekem is undorító a kézfejem...

nekem elocomot nem írta fel a bőrgyógyász...

ezeket próbálgasd feláltva meliyk jön be

Exxema Repair

Halicar kenőcs

körömvirág krém

Sudocrem

+ nekem van valami protect nevű krémem, amivel a kréem után kell bekennem,ez valami láthatatlan "gumikesztíűt" képez és lehet 6 órán keresztül mosogatni,kezet mosni,ilyesit és nem irritálja

2011. febr. 14. 09:57
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is ekcémás vagyok, és voltam a terhesség előtt is. Nekem a legtöbbet a gyógyszertári mosadkodókrém segít, a háziorvossal lehet felíratni, de lehet recept nélkül is, csak így kicsivel drágább. Felírva kb. 400-500 Ft. Emellett, ha nagyon durván kijön, van itthon szintén háziorvossal felíratott kifejezetten ekcémára való krémem, abból szoktam rá kenni.

Esetleg nem váltottál mosószert vagy öblítőt? Nekem megvan, hogy melyikeket használhatom, mert a többitől nagyon előjön.

2011. febr. 14. 12:35
 8/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a sok segítséget! Ki fogom próbálni a krémeket. Most épp a körömvirággal próbálkozom én is.

Nem váltottam mosószert, mosogatószert stb. Én is csak teljesen semleges tusfürdőt használhatok.

Exxema krémre azt mondta a gyógyszerész, hogy "használat előtt egyeztessen orvosával" szöveg van benne. Mondjuk ezt mindenre ráírják, azt hagyom a legvégére, ha a többi nem segítene!

Mindenkinek szép babavárást kívánok és köszönöm!

2011. febr. 14. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!