7 hetes kismamaként befekhetek egy kád meleg vízbe?
Figyelt kérdés
Meg vagyok fázva, nagyon rossz a közérzetem, gyenge vagyok, fáj a torkom. NeoCitránt ittam eddig. Mit vehetek be? Mézes citromos strepsils van itthon, de nem mertem bevenni, mert itt írták sokan, hogy nem szabad.
Várandósan is jóleshet egy forró fürdő, de a hőmérséklet ne legyen 40 foknál magasabb. Nem ajánlott a kádfürdő például a terhesség első trimeszterében, veszélyeztetett terhesség esetén, vagy ha a méhszáj nyitva van (érdemes az orvossal egyeztetni). Mindenképpen oda kell figyelni a megfelelő higiéniára, a felszálló fertőzések elkerülése érdekében. Várandósság alatt a nők egyébként is hajlamosabbak a hüvelyi fertőzésekre.
2011. febr. 11. 19:08
5/14 anonim válasza:
Nem csak a Strepsils, hanem a Neo Citran sem ajánlott terhesen. Bele is van írva az útmutatóba. Igyál inkább teát, takarózz be jól. A patikában meg holnap vegyél Tantum Verde torok cukorkát. Nagyon jó.
Meglepődtem ezen, mert a védőnő mondta, hogy neocitránt meg algopirint vegyek be. :S
2011. febr. 11. 19:38
8/14 anonim válasza:
Jó fej védődő... kimondottan az első trimeszterben nem ajánlott. De mondom, a Tantum Verde nekem bevált, nagyon jó volt. Meg jó sok csipkebogyó teát ittam, mézzel. Ha nem is ülsz bele egy kád meleg vízbe, de a lábadat szerintem nyugodtan áztathatod egy nagy lavór vízben. Hozzá jól betakarózol, forró tea, és sok-sok pihi!
Mielőbbi javulást!
2011. febr. 11. 19:42
9/14 anonim válasza:
Nekem terhesen a hagymateát ajánlották és bejött. Azóta is azt használom, ha náthás vagyok. 2-3 nap és jól vagyok tőle. Én este közvetlenül lefekvés előtt szoktam meginni, persze utána még kimehetsz fogat mosni :) Recept: 2 ek. cukrot megolvasztasz aranyszínűre (karamellizálsz)és utána fél liter vízzel felöntöd, beleteszed 1 nagyobb vöröshagyma megmosott héját. Épp hogy csak felforralod és hagyod fél órát ázni a vízben. Melegen fogyaszd, az íze kicsit furi, kesernyés, de én már megszerettem :) És kend be mellkasodat és a hátadat mentolos krémmel, elvileg disznózsírral kellene, de az nem mindenkinek van otthon. A lényeg hogy jól takarózz be utána. Hidd el ez segít én amúgy nem hiszek a homeopátiában, meg a természetgyógyászatban, stb-ben, de ez használ. Amit terhesség alatt szedtem 1-2 alkalommal fájdalomcsillapítót, az a paramax, terhesség elő harmadát kivéve, ajánlott. Jobbulást!
2011. febr. 11. 20:10
10/14 anonim válasza:
20.10-es vagyok, elég ha csak a felét iszod meg, én a másik felét másnapra szoktam eltenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!