Kinek kell adnia a beutalót vérvételre, afp-re?
A házi orvos adja. Védőnő hivatalosan nem adhat beutalót, lehet, hogy a régi elintézte a házi orvossal, ahova tartozol, és átvette Tőled ezt a munkát korábban.
Én sem tartoztam helyileg a nőgyógyászomhoz, nekem ő írt egy papírt, amit a házi orvosomnak címzett, hogy mikor milyen vizsgálatokra van szükség, így én ezzel mentem a házi orvoshoz, de elvileg magától is tudnia kéne, hogy hányadik hétben mire kell beutalnia.
Nekem is a védőnéni adja a beutalókat. Ő meg is mondta, elsétál a háziorvoshoz, aláíratja vele a papírokat, kinyomtatja azokat, amiket ő nem tud, azt is aláírja, és személyesen elhozza nekem. De tudja, hogy gyorsabb és könnyebb is így, mert van olyan amit ő nyomtat a védőnők honlapjáról, azért még nekem el kellene mennem, majd a dokihoz, ott órákat várni a beteg emberek között. Ő nyomtat, megy, azonnal fogadják, jön, kész.
Kérdezd meg a háziorvosod vagy a terhesgondozót. Az uh-ra én ezb utóbbiban kaptam beutalót.
én magándokihoz járok, minden beutalót ő ad.
viszont az sztk-s rendelésen a nődokinak küldik meg az afp leletet-
Hát ez durva...Ugyan kinek mi baja lett belőle, hogy a védőnőtől kapta a laborbeutalót, nem pedig háziorvostól/nőgyógyásztól!
Bármelyik dokihoz mész, plusz út, mert ugye az elején nem kell sűrűn menni!!!
Inkább küldik a kismamákat a betegek közé, a háziorvos várójába, vagy menjél a nődokidhoz, akit ugye honorálni kell....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!