Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek kell adnia a beutalót...

Kinek kell adnia a beutalót vérvételre, afp-re?

Figyelt kérdés
Az előző terhességemnél a védőnő adta, most új védőnéni van, ő meg nem akar adni, azt mondta kérjem a háziorvostól vagy a nőgyógyásztól.A háziorvosnál rengeteg beteg ember, a nőgyógyász meg ugyan fogadott, de az első babám is nála szültem, soha nem adott nekem beutalókat.Körzetileg nem is igazán hozzá tartozok, de az sztk-ban fogad.
2011. febr. 10. 12:03
 1/9 anonim ***** válasza:

A házi orvos adja. Védőnő hivatalosan nem adhat beutalót, lehet, hogy a régi elintézte a házi orvossal, ahova tartozol, és átvette Tőled ezt a munkát korábban.

Én sem tartoztam helyileg a nőgyógyászomhoz, nekem ő írt egy papírt, amit a házi orvosomnak címzett, hogy mikor milyen vizsgálatokra van szükség, így én ezzel mentem a házi orvoshoz, de elvileg magától is tudnia kéne, hogy hányadik hétben mire kell beutalnia.

2011. febr. 10. 12:08
 2/9 anonim ***** válasza:
Nálunk minden beutalót a nődoki ad. Vagy pedig az SZTK terhesgondozásán minden nap reggel 8-10 óra között lehet kérni. De ez utóbbit nálunk is csak most vezették be.
2011. febr. 10. 12:09
 3/9 A kérdező kommentje:
Aha...Szóval az előző védőnéni elkényeztetett....
2011. febr. 10. 12:10
 4/9 anonim ***** válasza:
Nőgyógyász mindkettőre adhat, oda, ahova ő tartozik. A háziorvos csak a vérvételre adhat, afp-re nem. Nekem ezt mondta a nődokim.
2011. febr. 10. 12:28
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem is a védőnéni adja a beutalókat. Ő meg is mondta, elsétál a háziorvoshoz, aláíratja vele a papírokat, kinyomtatja azokat, amiket ő nem tud, azt is aláírja, és személyesen elhozza nekem. De tudja, hogy gyorsabb és könnyebb is így, mert van olyan amit ő nyomtat a védőnők honlapjáról, azért még nekem el kellene mennem, majd a dokihoz, ott órákat várni a beteg emberek között. Ő nyomtat, megy, azonnal fogadják, jön, kész.

Kérdezd meg a háziorvosod vagy a terhesgondozót. Az uh-ra én ezb utóbbiban kaptam beutalót.

2011. febr. 10. 12:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem a nőgyógyász adta, de a védőnő is beírta a kiskönyvbe.
2011. febr. 10. 13:13
 7/9 anonim ***** válasza:
A védőnőknek a napokban volt egy értekezlet, hogy semmilyen igazolást, beutalót nem adhatnak. Ezt az én védőnőm mondta. Tegnap voltam a terhesgondozóban, ott 2 másik védőnő is pont erről az értekezletről beszélgetett. Azt mesélték h egy védőnőt 7000 ft-ra büntettek meg, mert kiadott vmit amit nem lett volna szabad.
2011. febr. 10. 13:46
 8/9 anonim ***** válasza:

én magándokihoz járok, minden beutalót ő ad.

viszont az sztk-s rendelésen a nődokinak küldik meg az afp leletet-

2011. febr. 10. 14:21
 9/9 A kérdező kommentje:

Hát ez durva...Ugyan kinek mi baja lett belőle, hogy a védőnőtől kapta a laborbeutalót, nem pedig háziorvostól/nőgyógyásztól!

Bármelyik dokihoz mész, plusz út, mert ugye az elején nem kell sűrűn menni!!!

Inkább küldik a kismamákat a betegek közé, a háziorvos várójába, vagy menjél a nődokidhoz, akit ugye honorálni kell....

2011. febr. 11. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!