Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Veszélyeztetett terhesként...

Veszélyeztetett terhesként mit tudok még tenni, hogy ne induljon meg a szülés?

Figyelt kérdés

34+1 napos terhes vagyok. Múlt héten beindult a manókám, hogy megszületik. Akkor visszatartották, de bő egy újnyira kinyíltam és a buksit is érzi az orvos. Most szigorúan fekszem. (néha háton is, mert azért olvasni, netezni úgy tudok). Napi 3x2 250mg os Magnézium pezsgőtablettát szedek ( a kórházba 2000mg ot kaptam infúzióba). Lábam fent, csak wcre megyek ki és enni ülök fel.

Bocsi, de mást tudok még tenni? Lehet túlzásba viszem, de nagyon akarom, hogy a babám még 2 hetet bent legyen.

Tudtok még valamit írni? Az egészen apró, blöd dolgok is érdekelnek.

Köszönöm

2009. febr. 10. 10:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindent tökéletesen csinálsz. Esetleg még annyit tehetnél, hogy megbeszéled a gyerkőccel, hogy bent akarjon még maradni, mert ott van most igazán jó helyen. Hátha ez is segít.
2009. febr. 10. 11:09
 2/7 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm. Tegnap este szóltam neki, hogy a mamipocak most egyenlőre jobb neki. Úgy veszem észre, hogy szótfogad. A rengeteg magnéziumtól nem lehet neki baja??
2009. febr. 10. 11:14
 3/7 anonim ***** válasza:

semmit nemkell.A 36. hétig magnézium -kalciumot kell szedni, de csak ha a doki ad.

En 16 ampullás visszatartáson voltan a 31. héten. Kapott a baba tüdőérlelőt is rajtam keresztül, aztán hazajöttem, a végén lépcsőztem is, hogy mi lesz már, de én visszazáródtam szinte.

Napra pontosan jött 3790 grammal.

Semmi gond nem volt.

Jol visszatartották!

2009. febr. 10. 11:14
 4/7 A kérdező kommentje:

Visszazáródtál?? Az meg hogy lehet. Nekem a dokim azt mondta, ha kinyílt akkor az már nem záródik vissza.

A babád is beilleszkedett már akkor? Nekem a lelkemre kötötték, hogy vigyázzak, hogy nehogy megrepedjen a burok.

Akkor most ez hogy van?

Köszi :)

2009. febr. 10. 11:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Hasonló cípóben jártam mint Te. Ugyan ezeket tettem, annyival kiegészítve, hogy Seduxent is írt fel az orvosom, a méhizomzatra gyakorolt lazító hatása miatt. Ezt nyilván orvos nélkül nem szedheted (vényköteles). Emelni semmit nem szabad, és az idegeskedésre, feszültségre is figyelni kell. Most a 38. hetet töltöttük be, a pocim még fent van, a babucim rugdos, és úgy érzem, kibírjuk egyben a 40 hetet.

Nyugalom, ha fekszel, és szeded azokat amiket az orvosod előírt, akkor minden esélyed megvan a 40 hétre! :-)

2009. febr. 10. 13:02
 6/7 anonim ***** válasza:

nekem 28 hetesen voltak nagyon eros osszehuzodasaim es majdnem megindult a babam de vegul nem lett semmi baj. meg volt rovidulve a mehnyak es mar kezdett nyilni a mehszaj. akkor beutaltak a korhazba egy par napra es amikor kijottem szigoruan agyban kellett fekudnom. en is rettenetesen idegeskedtem pedig ez a legrosszabb amit ilyenkor lehet tenni. meg kell nyugodnod es pozitivan kell gondolkoznod. en mindig arra gondoltam hogy amint telnek a hetek a pici egyre erosebb es mar nem is lenne baja ha veletlenul megszuletne. azt kivantam csak meg egy hetet teljen el valahogy. 34 hetesen en mar fellelegeztem mert a nehezen mar tul voltam. most 37 hetese es 3 napos vagyok. mar nem fekszem sott tornazok es setalok es minden gyogyszert abbahagytam. jo erzes hogy mar nem kell rettegnem minden apro fajdalomtol. neked is hamar el fog telni az ido. annal tobbett mint amit leirtal mar nem tehetsz viszont nem szabad panikolj es probald meg kielvezni meg ebben a szar szituban is a terheseged utolso heteit.

sok sikert

2009. febr. 10. 13:04
 7/7 A kérdező kommentje:

Igyekszem nem idegeskedni, eddig elég szépen lekötöttem magam.A mg-ot pedig elosztom az egész napra, így megnyutat, hogy nem óriási dózisokban kapjuk. Tényleg, a nagyobb mennyiségű magnézium nem árthat a babámnak? Orvos írta elő ezt a mennyiséget, csak érdekelne, hogy milyen hatásal van a rá.

Köszi a válaszokat!!

2009. febr. 10. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!