Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kötelező a terhességi vércukor...

Kötelező a terhességi vércukormérés?

Figyelt kérdés
Azt mondta a védőnőm, hogy mivel a családban nem volt cukorbeteg nem csinálnak. egy másik városban unokatesómnak meg azt mondták ,hogy ez egy kötelező vizsgálat. Mi lesz ha nem csinálnak, utána meg baja lesz a babának? hogy derül ki, hogy magas a cukrom, ha nem mérik?
2008. jan. 29. 13:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen. 24. héten kell menni.
2008. jan. 29. 13:46
 2/8 anonim ***** válasza:

Ez nagyon érdekes. Én úgy tudom, hogy ez egy nagyon fontos vizsgálat és az, hogy nem volt a családodban cukorbeteg még nem jelenti azt, hogy a terhességed alatt nem alakulhat ki nálad, legfeljebb kevesebb az esélye. Azt nem írtad, hogy mit mond a dokid? Engem pld. az orvos küldött el, a védőnő csak az eredményt kérte, illetve beírta a kiskönyvembe még a vizsgálat előtt, hogy egyúttal egy szokásos laborvizsgálatra is küldjön a doki, amit 3 havonta szintén érdemes csináltatni. Szóval nem értem a védőnődet, főleg, hogy ha a terhességi cukorbetegséget nem veszik észre és nem kezelik, az súlyosan veszélyezteti a baba és a mama egészségét is. Persze nem akarok rádijeszteni. Kár, hogy a védőnőt nem lehet lecserélni!!!

27hetes kismama

2008. jan. 29. 13:52
 3/8 A kérdező kommentje:
A doki magától semmit nem mond, sajnos, csak ha kérdezem. Mindent harapófogóval kell belőle, kihúzni. Csak váltani meg nem akarok, mert ugyanakkor, meg rendkívűl lelkiismeretes és jó orvos. De lehet majd rákérdezek, hogy neki mi a véleménye.
2008. jan. 29. 13:59
 4/8 anonim ***** válasza:

Az én családomban soha senkinek nem volt magas a cukra, nekem pedig a terhelés 7.8 volt. Diétáznom kell!

Nem törvényszerü hogy akinél eddig nem volt baj ezután sem lesz.

2008. jan. 29. 14:03
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem is beszélj a dokiddal.Az hogy nem mond semmit,meg nem a világ vége.Nekem egyelőre választott orvosom nincs,és azt sem tudom,hogy melyik kórházba kell mennem.Mostanában kell mennem terheléses cukros vizsgálatra,de a labort lehetetlenség elérni telefonon,pedig kérni kell időpontot.Ördögi kör:)

sokan mondták,hogy nekik a választott orvosuk ad mindenféle beutalót.

2008. jan. 29. 14:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen, ez egy kötelező vizsgálat. Mindenképpel el KELL végezni. Írod, hogy az orvosod lelkiismeretes. Nem akarok kötekedni, de ha az, akkor miért kell mindent harapófogóval kihúzni belőle? De tudom, hogy az ember nehezen vált orvost (én is most fogok), de ha mégis ragaszkodsz hozzá, és a védőnőd sem áll a helyzet magaslatán, akkor mindig nézz utána, hogy milyen vizsgálatok szükségesek, nehogy lemaradj valamiről!
2008. jan. 29. 15:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Nagyon fontos,és kötelező vizsgálat.Nem értem a védőnődet,de ezentúl jobb ha az orvosoddal konzultálsz.Bár én is hasonlóan vagyok, túl fiatal a védőnőm, nincs tapasztalata, rá nem hagyatkozhatom, az orvosnak meg nem lenne mindent kötelessége a szánkba rágni azért van a védőnő,úgyhogy én összegyűjtöttem a családban az összes kismamát, és tőlük szerzem be az infót.Én majdnem lemaradtam a 12 hetes vérvételről, jó nem lett volna tragédia de azok után kézbe vettem a dolgokat.Te is inkább érdeklődj több helyen,ártani nem árt.Ha már így alakult:-((
2008. jan. 29. 16:34
 8/8 anonim ***** válasza:
A cukorterhelés kötelező,de én még nem is hallottam a 12hetes vérvételről...engem csak nyaki redő mérésre(uh)küldtek.na ekkor mi van,sztem minden orvos máshogy csinálja.Az én magán dokim sem mondd semmit csak ha kérdezgetem,de bármikor fel is lehet hívni,elvégre ezért tartod és ezért fizetsz súlyos pénzeket ki neki..nem???A védőnőm nekem is fiatal,de ha kérdezek akkor ő segít.Sztem egy orvosnál az is sokat számít,hogy szinpatikus legyen és megbízz benne,még ha nem is olyan beszédes.Nem kell rögtön a válltáson gondolkozni sztem..amúgy meg tényleg az a legbiztibb ha a neten is keresgélsz és megnézed milyen vizsgálatok kellenek,hogy képben legyél mire az aktuális hétbe érsz.
2008. jan. 30. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!