Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen érzés, amikor mozog a...

Milyen érzés, amikor mozog a baba?

Figyelt kérdés

Sokan azt írjátok, hogy már a 15-16. -dik héten érzitek, hogy mozog a baba.

Én most léptem a 16.-dik hétbe,de még olyan pici a hasam,hogy el nem tudom képzelni,hogy érezzem,hogy mozog!Ezért folyton arra gondolok,hogy valami nagy baj van.Mindig fogom a hasamat,de semmi.Pedig vékony testalkatom van.Első babás vagyok.Érdemes aggódnom?

2008. jan. 29. 11:12
 1/8 anonim válasza:
100%
ahoz hasonlitanám mint amikor a beleid mozognak.neked hol fekszik? befordult már? 15 hetes de néha fel van pörögve az apjátol meg ha eszek
2008. jan. 29. 11:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképpen ne aggódj! Én először a 20. héten éreztem, és olyan volt (lehet, hogy ezért sokan hülyének néznek), mintha valami kis halacska úszkált volna bennem és időnként hozzámért volna belülről. Először csak nagyon puha érzés, szinte csak sejteni lehet. Aztán az utolsó hetekben már sokszor kellemetlen és alig várod majd, hogy kibújjon :-)
2008. jan. 29. 11:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Szeritnem ne aggodj,miert lenne baj?!En amugy is ugy olvastam,h aki elso babas,ok kesobb ismerik fel a babajuk mozgasat.

[link]

En itt olvastam rola.

Szerintem nyugodj meg semmi baj nicsen a babaval.

Boldog babavarast

10 hetes kismama

2008. jan. 29. 11:21
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Egyáltalán ne izgulj!!!Nekem a 23-24. héten kezdett nőni a hasam. Mozgás: előszőr talán én is úgy a 16-17. héten éreztem, de esküszöm én akkor még nem is tudta, hogy a babát érzem (de abbamaradt és újra kezdte a 22-24. héten), lehet, hogy te is érzed csak nem tudod még, hogy ő az. Ez bután hangzik, de előszőr ne azt várd szerintem, hogy egy jó nagyot rúg és kész, hanem tényleg olyan csiklandós érzést várj, valami nagyon jóleső érzést, amit nem tudsz hova tenni, de nagyon jól esik. Én nem is tudom igazán leírni milyen is volt az elején a mozgás, most már persze már más mikor már erősen rugdos, az már más érzés, de mondom az elején nem ilyen lesz.

A hasam mérete miatt állandóan paráztam, nem nő, nem nő...gondoltam én. De a babának jók a méretei. Azt mondják, hogy nem nekem kell feltétlenül hízni, hanem a babának. És én is feltettem ezt a kérdést itt: azt mondta valaki , hogy én is "csípőben hordom" a babát.

No, abbahagyom. Remélem kicsit segítettem.

Jó babvárást!

28 hetes kismama

2008. jan. 29. 11:31
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is első babás vagyok és a 17. héten éreztem először...Vagyis akkor voltam 100%-ig biztos abban, h őt érzem! Addig meg ugyan úgy mint te, foggalmam sem volt, hogy mit is kéne éreznem...és ez engem is idegesített. Sok helyen olvastam, ilyeneket, hogy "kis buborékok pattannak" stb., de nekem semmi ilyen nem volt. Mikor először biztosan tudtam, akkor egy hatalmasat rúgott.:) Sztem nem baj, h még nem érzed(csak tudom, kicsit türelmetlen vagy már), általában a 18-20. hét körül szokták...(nálam meg is lepődött a védőnő, hogy már érzem...) Addig pedig legyél türelmes, had erősödjön még a babád! Üdv.: 21 hetes kismama
2008. jan. 29. 11:33
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat segítettetek.Köszönöm.
2008. jan. 29. 11:44
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem érdemes aggódnod:-)

Énis abba a hibába estem, hogy itt sokat olvastam, hogy 16 héten már mennyi mindenkinek mozog az első babája.

És én is ültem, fogtam a ahasam és vártam, de semmi, semmi, semmi... :-)

Aztán feladtam, hogy majd megmozdul,ha akar.:-)

Én 18 hetesen kezdtem érezni, és egyre jobban, most már 22 hetes vagyok, de még mindig vannak napok, hogy alig érzem, ha érzem, akkor viszont aktív.-)

Ne félj, semmi baj, van akinek 22-23 hetesen mozdul meg:-)

Nekem olyan érzés, mintha egy buborék fellrobbanna a hasamban:-) belül megrugják a hasam, de kívül kézzel nem is érzem, még most sem, úgyhogy nem kell hasadat fogva ülni:-) Nekem ülő és fekvő helyzetben jelenkezett először este mikor hanyattfeküdtem nyújtott lábakkal, meg mikor hosszasan tévét néztem, most már aktívabb, néha álló helyemben is érzem:-)

Nyugi, és türelem:-)

2008. jan. 29. 12:18
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Amikor a hasunkat fogjuk,szinte mindenkinél megnyugszik a pici és ne mozog!Én korán éreztem ugyan,de az első pár napban nem voltam biztos,hogy őt érzem!Valami nagyon enyhe érzés volt,mint amikor éppencsak érintőlegesen megsimítod a hasad egy centi hosszan,csak bellülről érzed!Nekem legalábbis így jelentkezett.Szintén,mint az elöttem író,én is este éreztem amikor hanyatt feküdtem nyújtott lébbal.Az első napokban csak egy,vagy két kis simítás,majd napközben is jelentkezett!1-2 hét múlva már nagyon aktív volt!:)Napjában többször lehet érezni!:)Viszint aggodalomra semmi okod,álltalában tényleg 18-20 hetesen érzik először!Ez sokkal ritkább,ha korábban jelez!:)Viszont mivel alig van hasad,jó eséllyel figyelheted esténként!:)Úgy tudom a legtöbben este érzik először,amikor lepihennek!Nálam rendszeresen akkor rugdos,mikor pont elaludnék!:)
2008. jan. 29. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!