Szerinted is rossz, hogy nincs egységes szemlélet a terhesgondozásban, szülésben? Szinte minden kórházanként változik.
Az egyik helyen 35 fölött automatikusan küldenek amnióra, máshol ha jók az eredményeid, inkább lebeszélnek róla.
Van ahol hülyeségnek tartják a kombinált tesztet, van ahol hisznek benne.
Van, ahol a 0,6-os AFP már jónak számít, máshol a 0,8 alacsony.
Egyes kórházakban terhesgondozás keretében
a 2-es típusú diabéteszes anyukát terheléses cukorra küldik (ami ugye arról szól, hogy kiderüljön, ha gond van a cukorral, de hát ezt Ő régen tudja.), a másikban ezt a cukorgondozóra bízzák.
Akad orvos, aki a 12. heti genetikai uh-t hülyeségnek tartja, szerinte a 15. hét előtt nem érdemes nézni, máshol a 12. heti a gyakorlat.
Szülésnél van kórház, ahol megfordítják a harántos babát külső masszázzsal, máshol ezért már vágnak.
Cukorbetegként, rövidlátóként, stb akad ahol engednek szülni, valahol ezek bármelyike már császár.
Hogy igazodjunk így el?
Èn írtam hogy ha a baba meglesz még rosszabb lesz.
èn németországban élek, és itt sem csapnak akkora hü hót a terhesgondozásra. 4 hetente megnéz az orvos, de csak 3x van ultrahang. majd mikor megvan a baba akkor 6 hétig jön a védönö, aztán nincs tovább. a 4 hós babámat a korház óta 2x vizsgálta meg a doki, és 1x voltunk plusszban oltáson, de ott nem volt vizsgálat. most is megyünk majd oltatni, de vizsgálat nem lesz (szivet, tüdöt hallgat csak). vagy is 2 hósan volt vizsgálat majd 7 hósan lesz megint, közte csak az oltás miatt megyünk. De igazából minek is. egészséges a baba, jól növekszik, ha nem enne vagy más baja lenne akkor tuti elvinnéma dokihoz.
Nekem is volt hasonlo bajom, es az orvos azt mondta, hogy ha verzek, vagy erosodik a fajas, azonnal menjek vissza a surgossegire. Ha javul, akkor is menjek el early pregnancy scanre, es ott megnezik biztosra, hogy nincs baj. Ugyhogy mar megint nem igaz. Az sem igaz, hogy 12. hetig semmi sincs. Az elso vedonos latogatas a 8-9. heten van.
Magyarorszagi kismamaktol is olvastam mar olyat, hogy az orvos nem torodott vele, nem is egyet. Olyan nincs, hogy egyik orszag feher, a masik meg fekete. Mindket orszagban vannak ilyen es olyan orvosok is.
Elnézést kérek az angliai helyzetet elemző válaszadóktól, nagyon érdekes, amit írnak, de engem most inkább a magyar terhesgondozás nem egységes volta érdekelne.
Van valaki köztetek, akit az orvosok ide-oda dobáltak, mert Ők maguk sem értettek egyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!