A gyógyszerszedés mennyire árthat a babának? Lehet baja a picúrnak ha a 8. héten már használtam?
Jelenleg 14 hetes kismama vagyok. Sajnos a 8. hétben lett egy bélgyulladásom és kaptam rá kúpot. Viszont csak néhány napig mertem használni, amíg a tünetek enyhültek, aztán eltelt pár nap (kb.2hét) és megint elkezdtem egy pár napig használni. Nem merem folyamatosan használni (PEDIG KELLENE) mert félek, hogy baja lehet a babának. Főleg, hogy a 12. hét előtt kellett elkezdenem szedni. Megkérdeztem 2 nőgyógyászt és 2 belgyógyászt, mind a 4 azt mondta, hogy nem ártalmas terehesség alatt, de a tájékoztatón az van, hogy az 1. trimeszterben nem ajánlott, utána is csak felügyelettel :-( Szed valaki folyamatosan gyógyszert?
Köszi szépen a segítséget
Figyelj! Szerintem, ha ennyire utánajártál és mindenki azt mondta, hogy használd a gyógyszert, akkor hidd el, hogy ők jobban tudják . Én a helyedben hallgatnék rájuk!!!
Úgy tudom, hogy sokkal veszélyesebb a gyógyszerhasználatnál, pl ha a fogad gócos és gyulladásban van. Szerintem neked elsődlegesen ebből a bélgyulladásból kellene meggyógyulnod, hogy a szervezeted a legjobban tudja ellátni a babádat a fejlődése során.
Elvileg algópitrint sem lehet szedni az első 3 hónapban, de ha lázas vagy az meg vetéléshez is vezethet. Én az algópirint választottam és a babámnak sem lett baja.
Szerintem a te orvosaid is mérlegeltek és a számotokra legmegfelelőbbet választották.
Fel a fejjel, ne aggódj!!!
Szia!
Először is nyugodj meg.Tudod a dokik terhesség során olyan gyógyszert ajánlanak ,ami bizonyított általában,hogy soha egy kismamának sem okozott gondot,ill. nem lett baj a terhességgel.Amit meg bizonyítottak, azt nem ajánlják.Hidd el ők is azt szeretnék, hogy egészséges babád legyen.
Nekem a terhesség elejétől folyton van valami gondom, hol egy hólyaghurut, hol egy kis folyás(nem fehér),hol vérezgettem, hol influenza,szval még csak 14 hetes vagyok, de amit kezelni kellett arra olyasmit adtak, ami nem árt a babónak.Kiben bízzunk,ha nem az orvosunkban.Én megmondom őszintén nekem a nődokim szava szent,amire azt mondja lehet, bízom benne, és nem félek.Égészséges babát szeretnék, és így is lesz,és hidd el neked is.Vigyázunk,ahogy csak tudunk, de ha valami betegség jön,muszáj kezelni,ne félj!
14 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!