Terhesség alatti viszketés ellen mit lehet tenni?
Minél zsirosabb testápoló és kend akár többször is, ahányszor igényed van rá. Ha csak nem valami kiütés az oka a viszketésednek, akkor a száraz bőr, arra meg jó kell legyen a krém.
Vehetsz gyógyszertárban is igen drágán spec krémet is akár..
Szia.
Fürdés után babyolajjal kend a´t a böröd.Az segíteni fog.
Esetleg kérdezz meg egy börgyógyászt ha nem múlik.
Sziasztok!
Én 32 hetes kismama vagyok jelenleg, és nagyjából 2 héttel ezelőtt elkezdtem egyre jobban viszketni, tetőtől talpig. Sem kiütések, sem egyéb bőrelváltozásom nem volt, csak a vakaródzás miatt kezdett néhol kisebesedni a bőröm. Ez a vakaródzás olyan mértéket öltött, hogy éjszaka már nem tudtam tőle még annyit sem aludni, amennyit a pisilések és a forgolódások közepette még tudtam volna. Egyszer csak a vizeletem is kezdett egyre sötétebb lenni és folyamatosan verejtékeztem, akkor megijedtem, és felhívtam az orvosom. Öreg róka lévén azonnal azt javasolta, hogy menjek el vérvételre, májfunkció értékeket nézetni. Megnézték, és valóban eltérések voltak a májfunkciómban, na akkor megijedtem...mert az orvosom szerint ilyenkor javasolt a folyamatos kórházi megfigyelés, vérvételek, stb., és a vége még császár is lehet idő előtt. Én viszont nagyon irtózom a kórháztól, kb. 1 órát is nehezemre esik nyugton maradni ameddig tudok mozogni, és persze féltem a babát... Nekiálltam olvasgatni a neten, hátha találok valami okosat, de nem találtam. Akkor elkezdtem a terhességtől függetlenül csak a májfunkció-kérdésre fókuszálni, és arra jutottam, hogy ha kímélem a májam, akkor talán megállítható a további romlás illetve csökkenthető az iszonyatos viszketés (amit a méreganyagok bőrön keresztüli távozása okoz). Kb. 4 napja vettem hipoallergén tusfürdőt és hipoallergén ureás testápolót, és felhagytam minden nemű állati eredetű fehérje fogyasztásával, plusz napi kb. 3 liter folyadékot iszom. (Nem eszek sem tejterméket, sem tojást, sem húst, sem halat. - A máj felelős a fehérjebontás során keletkező méreganyagok eltávolításáért.) Eredmény: a vizeletem színe vissza állt normálisra, és majdnem teljesen elmúlt a viszketés!!! Szerintem a vérben keringő folyamatosan keletkező méreganyagok vagy a gyógyszeres kezelés jóval többet árt a babának, mint az, hogy nem eszek állati fehérjét, csak növényit (gomba, olajos magvak, stb.). 32 hetesen már kifejlődött mindene, első sorban csak híznia és érnie kell, ahhoz meg leginkább szénhidrátra van szüksége (azt eszek eleget + zöldségeket is). Azért írom le ezt, mert sehol nem láttam használható megoldást, és talán ezzel segíteni tudok másoknak is. Vesztenivaló nincs, érdemes kipróbálni (3-4 napig következetesen tartani kell a diétát, hogy lásd az eredményt). Mindent bőven eszek ami nem állati eredetű fehérje, szóval nem koplalok, semmi ilyesmi! Kíváncsian várom, mit mutat majd a következő májfunkció ellenőrzés, de a közérzetem alapján valószínűleg normalizálódhatott a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!