Mennyi idős terhesen szokás elmenni betegállományba?
Én az utolsó hónapban, de azt is csak azért, mert rengeteg dolog volt még:)
Szerintem ez nagyban függ, hogy kinek milyen strapás és stresszes az állása.
Mindenki amikor jónak látja-vagy anyagilag megtehti.
Én szeptember elején estem teherbe, de november 1-vel majdnem tápos lettem, mert ki akartak rúgni, megszünt a cég. De a tb miatt maradtam dec 31-ig, így most január 7-től vagyok tápos 19 hetes korom óta:)
De ismertem olyat, aki már az első naptól hogy megtudta, hogy terhes, tápos volt:-)
Ha már gondolkodsz akkor nyugodtan menj el tápra:) Pihenj, készülődj.-)
Az előző válaszolónak üzenem, hogy nyugodtan elmehet betegállományba, ugyanis a GYED az előző naptári év függvénye, tehát a 2007-es év keresete után fogja kapni. Csak azért ne maradjon a munkahelyén, ha nem akar, hogy több legyen a GYED, mert az ideji év már nem fog rajta változtatni.
Egyébként én addig fogok maradni, amíg fel tudok gyalogolni a második emeletre anélkül, hogy kiköpném a tüdőmet! :o) Szerintem ha egy kismama anyagilag megteheti, hogy otthon maradjon, és kedve is van hozzá, akkor ahhoz senkinek semmi köze. Mindenki a saját életét éli. Van, aki 8 hónapot végigdolgozik, van, aki miután megtudja, hogy állapotos, kiíratja magát. Mindkét megoldást pártolom, mert pl. mindenki máshogy éli meg a terhességét, de azt mindenki érzi, hogy hogyan lesz jobb neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!