Szájon herpesz terhesség alatt okozat rendellenességet?
Nekem is most múlt el a herpeszem. Nem lesz semmi gond, ne hagyd magad ijesztgetni.
22 hetes km
Köszönöm a megnyugtatást :o) Annyiféle vírus átmegy az emberen, amiről nem tud.
Köszönöm a válaszokat :)
11:49 Mi az, hogy ijeszgetés? Senki nem ijeszgette a kérdezőt, feltett egy kérdést és én válaszoltam rá azt, ami az igazság. A Herpes vírus nem okoz gondot, ha nem friss fertőzésről van szó, és mivel ez egy nagyon gyakori vírus, az emberek többségében tényleg benne van már gyerekkoruk óta, függetlenül attól, kijött-e rajtuk vagy sem. De, ha a terhesség alatt valaki frissen fertőzött, akkor igenis okozhat komoly problémát sajnos, és ez tény! Mintahogy a toxoplasma, rubeola, cytomegalovirus is. De csak akkor, ha tényleg friss a fertőzés. Nem viccből szokták ajánlani az orvosok (amíg a toxoplasma kötelező) a többi vírust is megnézetni a vérben, azaz elvégezni egy úgynevezett TORCH vizsgálatot (toxoplasma, rubeola, CMV és herpes).
Ezért írtam, ha nem biztos a kérdező abban, hogy ez friss fertőzés-e, akkor érdemes megcsináltatni legalább a herpes vizsgálatot és ki fog jönni, hogy milyen antitestek vannak a vérében, friss vagy régi fertőzésről van-e szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!