A lepkehimlő árt-e a kismamának és a magzatnak?
Szia!Az első 3 hónapban vetélést okozhat.Az én barátnőm gyerekei is most voltak lepkehimlősek és egy hónapig nem találkoztunk pedig én már az utolsó 3 hónapban voltam.Megkérdeztem az orvosomat és azt mondta inkább ne találkozzunk.
31 hkm
"Mi az a lepkehimlő?
Az ún. lepkehimlő az arcon pillangószárnyra emlékeztető kiütés után kapta a nevét. Ennek neve erithema infectiosum, amelyet egy ún. papovírus B-19 okoz. A betegség lázzal vagy láz nélkül indul, és a 14-17. napon megjelenik a kiütés, ekkor már láz nincs. Az arc után a foltos bőrelváltozások a törzsön, végtagokon is megjelennek. Felnőttkorban a megbetegedés ritka, ilyenkor szövődményként ízületi fájdalom jelentkezhet. A vérképzőszervi megbetegedésben szenvedők fokozottan veszélyeztetettek, ugyanígy a terhes anyák is, korai szakban abortuszt is okozhat. A betegség fertőző, kismértékben felnőttek is fogékonyak. " Igazán az orvosod td felvilágosítást adni, hogy mi a teendőd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!