Kinek milyen volt? Arra volnek kivancsi, milyenek szoktak lenni az eredmenyek a 12. heti UH-kor?
Nekem 13+0 naponan volt az első genetikai uh:
CRL: 67mm, BPD: 26,4mm, OFD: 28,9. NT (tarkóredő: 1,8mm, FL: 11mm, THQ: 23mm.
Még leírták, hogy 4 épnek látszó végtak, zárt hasfal, szabályos mellkas, követhető rekesz, követhető gerinc, nyk normális. Gyomor-hólyagtelítődés látható, ritmusos szívműködés, közepes mennyiségű magzatvíz, mellső fali lepény.
Nekem ezeket mérték, de azt had tegyem hozzá, hogy nálad a mért adatok lehetnek eltérőek, hisz nem mindig tudják a fogantatás napját pontosan, így lehetnek eltérések. Ezt csak azért tettem hozzá, mert sok kismama aggódik, hogy az ő babaája nem úgy fejlődik, mint a másiké!
Ha bármi másra kíváncsi lennél, kérdezz csak! Minden jót!
22 hetes kismami
Itt is, de sok helyen olvashatsz az ultrahang vizsgálatokról, a rövidítések jelentéséről. Több helyen vannak táblázatok az terhességi hét szerinti bontásban az átlagos méretekről. Nincs különösebb értelme a saját leleteidet mások hasonló leleteihez hasonlítgatni, és esetleg azon filózni, hogy miért van benne pár milliméter eltérés. Az a lényeg amit a doki lát és mond!
Általában a 12. heti mindenkinél genetikai, valamint a 18. heti is genetikai. Ha neked az a 20. héten lesz, az sem baj! A 12 hetesen nézik a tarkóredővastagságot, ami utalhat rendellenességre. Az 3mm-ig jó. Azért mint írtam, látta, hogy 4 épnek látszó végtag, stb. Szóval már látnak dolgokat ilyenkor is, de a 18. heti az sokkal többet mond. Csináltatsz kombinált vagy integrált tesztet? Esetleg AFP a 16. héten? Ezeket mind anyai vérből nézik, azok is mutatják, ha esetleg rendellenesség van.
De! Most ijeneken nem szabad aggódni! Én sem aggódtam, hogy baj lesz és nem stresszeltem! Csak nyugi! És igen, amíg a doki azt mondja, hogy rendben vagytok, addig felesleges aggódni!
A 22 hetes kismami
Szia!
Én 6 hete szültem,de előkerestem neked az uh-s papíromat.
12hét 6 nap
BPD:24mm
Tarkóredő vastagság:2.1mm(norm.érték)
A placenta a hátsó falon tapad,jó helyen
A magzatvíz mennyisége átlagos.
39.hétre szültem a kisfiamat.4200grammal és 60 centivel.:)
Küldök még egy pár uh jelentést.
LMP: utolsó menstruáció időpontja
GA (LMP): LMP szerint számolt hetek száma
EDD (LMP): LMP szerinti szülési időpont
EFW Hadlock: a bébi becsült súlya
Average US GA: az ultrahangos mérések szerint a hetek száma átlagolva
EDD (Average US GA): a mérések által meghatározott szülési időpont
CRL: ülőmagasság
BPD: fej átmérője keresztben
OFD: fej átmérője hosszában
HC: fej kerülete
APD: a gerinctől a hasfalig mért távolság
TAD: mellkas átmérője
AC: haskörfogat
FL: combcsont hossza
APAD: has hosszirányú átmérője
APTD: has keresztirányú átmérője
FL: combcsont
TIB: sípcsont
FIB: szárkapocscsont
HUM: felkarcsont
RAD: alkarcsont
YS: szikhólyag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!