Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek milyen volt? Arra...

Kinek milyen volt? Arra volnek kivancsi, milyenek szoktak lenni az eredmenyek a 12. heti UH-kor?

Figyelt kérdés
vannak mindenfele roviditesek es számok. aki tudja h. kb mien volt neki, az legyszives irja meg, en most keszulok a 12.heti UH-ra, es példa kellene, h. tudjam utanna, h. minden stimmel e? olyan irjon akinek minden okes volt. irja le, h.mik voltak a meretek, es miket tudnak megallapitani ezen a UH-on. koxonon
2009. jan. 31. 10:41
 1/9 anonim ***** válasza:

Nekem 13+0 naponan volt az első genetikai uh:

CRL: 67mm, BPD: 26,4mm, OFD: 28,9. NT (tarkóredő: 1,8mm, FL: 11mm, THQ: 23mm.

Még leírták, hogy 4 épnek látszó végtak, zárt hasfal, szabályos mellkas, követhető rekesz, követhető gerinc, nyk normális. Gyomor-hólyagtelítődés látható, ritmusos szívműködés, közepes mennyiségű magzatvíz, mellső fali lepény.

Nekem ezeket mérték, de azt had tegyem hozzá, hogy nálad a mért adatok lehetnek eltérőek, hisz nem mindig tudják a fogantatás napját pontosan, így lehetnek eltérések. Ezt csak azért tettem hozzá, mert sok kismama aggódik, hogy az ő babaája nem úgy fejlődik, mint a másiké!

Ha bármi másra kíváncsi lennél, kérdezz csak! Minden jót!

22 hetes kismami

2009. jan. 31. 10:51
 2/9 A kérdező kommentje:
koszike. szerinted ez genetikai UH lesz? a kovetkezo csak 20 hetesen lesz. ien korai szakaszban is kiszurhetnek vmien fejlodesi rendelleneseget?
2009. jan. 31. 10:53
 3/9 anonim ***** válasza:

[link]

Itt is, de sok helyen olvashatsz az ultrahang vizsgálatokról, a rövidítések jelentéséről. Több helyen vannak táblázatok az terhességi hét szerinti bontásban az átlagos méretekről. Nincs különösebb értelme a saját leleteidet mások hasonló leleteihez hasonlítgatni, és esetleg azon filózni, hogy miért van benne pár milliméter eltérés. Az a lényeg amit a doki lát és mond!

2009. jan. 31. 10:55
 4/9 A kérdező kommentje:
koszi, en nem hasonlitgatas celjabol kerdem, hiszen tudom h. ket egyforma nincs, csak aggodom es ha fogom latni, h. kb ulnek a meretek, akkor megnyugszom
2009. jan. 31. 10:57
 5/9 anonim ***** válasza:

Általában a 12. heti mindenkinél genetikai, valamint a 18. heti is genetikai. Ha neked az a 20. héten lesz, az sem baj! A 12 hetesen nézik a tarkóredővastagságot, ami utalhat rendellenességre. Az 3mm-ig jó. Azért mint írtam, látta, hogy 4 épnek látszó végtag, stb. Szóval már látnak dolgokat ilyenkor is, de a 18. heti az sokkal többet mond. Csináltatsz kombinált vagy integrált tesztet? Esetleg AFP a 16. héten? Ezeket mind anyai vérből nézik, azok is mutatják, ha esetleg rendellenesség van.

De! Most ijeneken nem szabad aggódni! Én sem aggódtam, hogy baj lesz és nem stresszeltem! Csak nyugi! És igen, amíg a doki azt mondja, hogy rendben vagytok, addig felesleges aggódni!

A 22 hetes kismami

2009. jan. 31. 11:02
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 6 hete szültem,de előkerestem neked az uh-s papíromat.

12hét 6 nap

BPD:24mm

Tarkóredő vastagság:2.1mm(norm.érték)

A placenta a hátsó falon tapad,jó helyen

A magzatvíz mennyisége átlagos.

39.hétre szültem a kisfiamat.4200grammal és 60 centivel.:)

Küldök még egy pár uh jelentést.

LMP: utolsó menstruáció időpontja

GA (LMP): LMP szerint számolt hetek száma

EDD (LMP): LMP szerinti szülési időpont

EFW Hadlock: a bébi becsült súlya

Average US GA: az ultrahangos mérések szerint a hetek száma átlagolva

EDD (Average US GA): a mérések által meghatározott szülési időpont

CRL: ülőmagasság

BPD: fej átmérője keresztben

OFD: fej átmérője hosszában

HC: fej kerülete

APD: a gerinctől a hasfalig mért távolság

TAD: mellkas átmérője

AC: haskörfogat

FL: combcsont hossza

APAD: has hosszirányú átmérője

APTD: has keresztirányú átmérője

FL: combcsont

TIB: sípcsont

FIB: szárkapocscsont

HUM: felkarcsont

RAD: alkarcsont

YS: szikhólyag

2009. jan. 31. 11:56
 7/9 A kérdező kommentje:
nagyon szepen koszonom nektek!
2009. jan. 31. 12:11
 8/9 anonim ***** válasza:
Az én picimnak csak a tarkóredőjét nézték ami 1,6mm volt, és a fej-popsi távolságát ami 51 mm volt. Akkor állapították meg hogy még csak 11 hetes és 6 napos a baba.
2009. jan. 31. 18:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia! Én is már megszültem, de a 12 hetesen CRL: 72 mm, BPD: 23 mm, nyaki redő : 1,3. 2 héttel nagyobbnak mondta a doki. A kislányom 38. héten született 3960 grammal, 55 cm-vel.
2009. jan. 31. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!