Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sokan vetetik le az őssejt...

Sokan vetetik le az őssejt vért? Itthon is lehet már vele gyógyítani?

Figyelt kérdés
2009. jan. 30. 18:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem 2 ismerősöm is levetette. Én nem fogom. Állítólag vannak betegségek amihez egyszerűen kevés az az adag amit ilyenkor le tudnak venni meg már egyébként is bármikor előtudják állítani, bár az sem olcsó mulatság.

Nekem a genetikus azt mondta,h. nem kell ezzel foglalkozni. Pedig le vannak szerződve egy ilyen céggel.:-/

2009. jan. 30. 19:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Sokan vetetik le itt Mo-n is az őssejtet. Teszem hozzá, én is megtenném, de sajna nincs rá pénzünk. De ha belegondolsz, ha nem is ma, de lehet holnap már ezzel a módszerrel mentik meg a gyereked életét! Nem egy rövidke időre teszik félre, hanem akár 20 évig is! Azt nem tudom, hogy most Mo-n mennyire tudnak vele mit kezdeni. De ha még nem is, de hamarosan már biztos.
2009. jan. 30. 19:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Mi gondolkodtunk rajta, hogy levetessük-e? Megkérdeztem a nődokimat is, hogy mi a véleménye az őssejt témáról. Engem a következővel "győzőtt" meg róla, hogy azt a 4-500 ezer forintot költsük inkább a babára: -még csak kísérleti stádiumban van az őssejttel való gyógyítás- mire ez a mindennapos orvosi rutinfeladatok közé fog tartozni, addigra már meg lesz a biztonságos módja annak is, hogy a csontvelőből nyerjék ki, hisz abban ugyanolyan őssejtek vannak- nem vállal egyik őssejt bank sem felelősséget ha áramszünet miatt megromlik a hűtőben a vér- 20 év után újra fizethetsz egy raklap pénzt a tárolásért. Így mi nem vetettük le.

hk

2009. jan. 30. 22:05
 4/7 anonim ***** válasza:
Én nem fogom levetetni. Annyira kevesest hallani arról hogy ezt vagy azt meggyógyítottak vele, ha pedig mégis, akkor is japánba kellett utazni, mert ott kísérleteztek ilyenekkel, s végzik el esetleg, ha azt megtudja fizetni az ember. Valamelyik nap a tv-ben volt, hogy pl. amerikában most adtak rá engedélyt, hogy állatokon kezdjenek el kísérletezni az őssejtel való gyógyítással. Akkor hol van az, hogy rájönnek hogy is kell vele gyógyítani, s mire az hazánkba kerül.
2009. jan. 31. 10:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, mi is úgy gondoljuk a párommal hogy nem vetetjük le. Ha Valaki esetleg többet vagy pontosabbat is tud a témát illetően, örülnék ha írna.
2009. jan. 31. 12:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miért állnak sokan ilyen hitetlenül a témához. Talán először is részleteiben utána kéne nézni (amit Én megtettem) a dolognak, és aztán alkossatok ilyen "okos" véleményeket/hozzászólásokat. Mi levetetjük a vért, és havi részletekben fogjuk kifizetni azt, amibe kerül az egész, ugyanis erre is van lehetőség, nem kell egyszerre kifizetni 400.000 Ft-ot (nagy átlagban ennyibe kerül egyébként). Rengeteg betegséget lehet gyógyítani, kevésbé súlyosakat és súlyosabbakat is. A legnagyobb hülyeség pedig az, amit az egyik hozzászóló írt, hogy nincs garancia arra, hogy tökéletesen felhasználható állapotban tudják tartani a vért. Vegyétek a fáradtságot, és nézzetek utána a dolognak. Javaslom a Sejtbank Kft. nevű céget, akik külföldi laboratóriumokkal működnek együtt: [link]

Egyébként, a városban ahol lakom, és szülni fogok, a kórházban minden harmadik szülőpáros leveteti az őssejt vért, legalábbis a szülőszoba látogatáskor ezt mondták.

2009. jan. 31. 13:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én egészségügyben dolgozom és hallgattam előadást ezzel a témával kapcsolatban. Azt mondták a hozzáértők, hogy annyira gyerekcipőben jár ez a dolog, hogy ha tényleg segíteni akarunk a születendő gyerekünkön, unokánkon, akkor inkább azt a párszázezer forintot kössük le egy banknál.

Én hittem nekik, 13 hetes kismami vagyok, ezzel a kérdéssel nem foglalkozom, persze hozzáteszem, ha millióim lennének csak levetetném.

2009. jan. 31. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!