Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha már híradó: mi legyen a...

Ha már híradó: mi legyen a H1N1+influenza oltással? Hány hetes kórtól lehet beadatni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 8. 22:26
 1/6 anonim ***** válasza:
31%

Nem hallottam róla,de nem is érdekel. Tavaly sem adattuk be magunknak,és az idén sem fogjuk,mert semmi értelme

De ha te akarod,akkor kérdezd meg az orvosodat.

2011. jan. 8. 22:33
 2/6 anonim ***** válasza:
60%

Az első trimeszterben nem ajánlják. A másodiktól lehet, javasolja a tanácsadó könyv is(!), amit minden várandós kismama megkap.

Én beadattam karácsony előtt.

A vakcina nem tartalmaz élő vírust, így a kismamák kaphatják. Ez idén a kombinált(!) oltás.

A bajt a vírusok szövődményei okozhatják, nem az oltás. A baba is védettséget nyer (kiadvány és egyéb virológus vélemények szerint).

2011. jan. 8. 22:56
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
12. hét után javasolják. Én tavaly ilyenkor voltam a negyedik hónapban és úgy döntöttem nem kérem. Ha meg tudod oldani, hogy nem jársz túl nagy tömegbe, és a munkád is olyan akkor szerintem inkább ne. Én legalábbis nagyon bizalmatlan voltam a dologgal. Villamoson mindig kesztyű volt rajtam, otthon időnként lemostam a kilincseket ha valaki köhögött, tüsszögött körülöttem magam elé tettem a sálam és gyorsan leléceltem. És semmilyen betegséget nem kaptam el.
2011. jan. 8. 23:01
 4/6 anonim ***** válasza:
90%
Szia. A dokidat kérdezd meg, de nekem is azt mondta a II. trimeszterben be lehet nyugodtan adatni. Csak azért ne gondolkozz sokat mert jan. végére mondták a járványt és az oltás hatóideje 2-3 hét. Én is beadattam dec elején. Biztos ami biztos.Nem volt semmi bajunk Tőle, mi csak a H1N1 oltást kértük nem a kombináltat.
2011. jan. 8. 23:03
 5/6 anonim ***** válasza:
90%
Nekem a dokim azt mondta, hogy a 14. héttől lehet beadatni. Tök jó, mert mire betöltöm a 14. hetet, és badják, onnantól még idő mire kialakul a védettség, addigra nagyjából lecseng influenza szezon. Viszont ennek ellenére is azt mondta a dokim, hogy adassam be, mert kismamákra nagyon veszélyes, sokkal súlyosabb a lefolyása, mint másoknál. Fene tudja, tavaly nem oltattuk magunkat, most viszont inkább beadatom, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy érdemes...
2011. jan. 9. 05:27
 6/6 A kérdező kommentje:

Hát még csak most töltöm a 15.hetet, tehát eddig gondolkozni sem volt érdemes.

Viszont tanítok, hetente 14 osztállyal találkozok. Ez gondolom indokolja az oltást. Csak még olyan picike...

2011. jan. 9. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!