Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen a 18-20. heti genetikai...

Milyen a 18-20. heti genetikai UH a váci kórházban? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Mennyit kell várni, ha időpontos van (ha vn egyáltalán időpont)? mennyi ideig tart? Nézheted közben a monitort? Milyen a doki? Orvos vagy szonográfus? Pozitív vagy negatív élmény volt?
2011. jan. 3. 13:35
 1/6 anonim ***** válasza:

Én oda jártam a 20. hétig, majd rájöttem, hogy muszáj orvost fogadnom, mert elképesztő, ami az SZTK-ban folyik.

Engem mindig 3 perc alatt letudtak UH-al együtt. Az éppen ott rendelő nőgyógyász végzi futószalagon az UH-ot. Engem egyszer össze kevertek egy másik lánnyal, de csak otthon vettem észre, hogy az ő adatai vannak a papíromon.

A 18. hetire már csak egy beutalóért mentem, amivel szonográfushoz készültem volna. Nagyon kiakadtak, hogy én minek megyek genetikai vizsgálatra, és különben is minek a szonográfus...

Tényleg meg kellett volna magyaráznom?? Szájhúzva írtak egy beutalót, persze megint más nevére, és a kiskönyvembe vastagon áthúzták keresztbe a 18. heti UH helyét :(

Ekkor sírva mentem haza, és másnap magándokit fogadtam, aki sok pénzért nagyon kedves és figyelmes.

Ez az én tapasztalatom, remélem te szerencsésebb leszel ott!

Üdv: 30 hetes váci km

(Ha kérdésed van, írj nyugodtan!)

2011. jan. 3. 17:15
 2/6 anonim ***** válasza:

Szintén váci vagyok. Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak az SZTK-ról. Előtte egy magándokihoz jártam, ahol:1. fizetni kellett 2. órák hosszat kellett várni,mire sorra kerültél, mert nem volt időpont 3. a bent töltött idő kb 3 perc ha volt, esetleg 4-5 az öltözködéssel.

Aztán mikor pozitívat teszteltem, felmentem egy pénteki napon a nőgyógyra és aki akkor volt az ügyeletes (meg lehet nézni a kórház honlapján, hogy ki pénteken az ügyeletes a nőgyógyászaton), s mivel szimpatikusnak találtam, hozzá kezdtem el járni. Miért? 1. ingyenes volt 2. volt időpontkérés, és maximum ha 5 percet csúszott a dolog 3. úgy éreztem figyel rám, és nem dob ki egy pillanat alatt.

Biztosan létezik magánorvos, akinél többet kaptam volna, de én így is maximálisan meg voltam elégedve az ellátással. Nem szenvedtem semmiben hiányt.

A 18. heti uh sem különbözik a többitől. Ha van időpontod (a kartonozóban kell kérni, kb egy-két héttel előtte már érdemes), akkor pár percet vársz, bemész, az orvos megméri a baba adatait, ez pár percig tart, ha van kérdésed felteszed, és közben nézheted a monitort, ha ügyes vagy látod is, de azt inkább az orvos figyeli, és magyaráz is akár.

Talán kiderül, hogy összességében nagyon meg vagyok elégedve az itteni sztk-s ellátással.

37h km

2011. jan. 3. 22:25
 3/6 anonim ***** válasza:

1. válaszoló vagyok.

Szerintem a kötelező ultrahangokat ne ott csináltasd!

Ősrégi gép van ott. (ahogy írta az 2. válaszoló: ha ügyes vagy te is látod. - ehhez nem kell ügyesnek lenni, normális gép kell hozzá.

Széljegyzet: a 12. héten szonográfus (Pesten) 1,3-as tarkóredőt mért. Másnap a váci SZTK-ban 2,1-et a nőgyógyász...

2011. jan. 4. 13:31
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek a válaszokat, megerősítettetek az elhatározásomban, hogy fizetős helyre menjünk. 12. hetin is ott voltunk, de a fóti sztk-s doki azt mondta, hogy menjek Vácra, mert mégis nem "csak" egy szonográfus látja, hanem orvos. De amit mindketten leírtatok az nem az, amit szeretnék. Nem akkor akarom látni, ha ügyes vagyok, hanem mindenképpen. Ne pár percet legyek bent, hanem legalább fél órát. Ja és modern, megbízható géppel szeretném, ha csinálnák.

Köszi mégegyzser.

2011. jan. 4. 15:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Sok szerencsét! De mindenképp jól válassz orvost, mert nem biztos, ha fizetsz is, akkor is azt kapod, amire vágysz. Jól nézz körül és érdeklődj! (Egyébként ezt a "látod, ha ügyes vagy" dolgot arra értettem, hogy nincs feléd fordítva a monitor, mivel azt az orvos nézi elsődlegesen, nem Te.)

Jó babavárást Nektek!

2011. jan. 4. 17:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy így döntöttél!

Nekem a szonográfus mondta, hogy a kötelező UH szűrővizsgálatokat ne nőgyógyász csinálja, hisz neki nem arra van képesítése. Ő nőgyógyász, a szonográfus meg "ultrahangász". Mindenki csinálja azt, ami az ő feladata!

Nyilván a szonográfus által leírt paramétereket és eredményt elviszed megmutatni a nőgyógyászodnak, amit ő majd kiértékel!

2011. jan. 4. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!