Alacsony AFP miatt Genetikai Uh-ra küldtek, mindenképpen vesznek magzatvíz mintát? Vagy valaminek az eredmény függvénye?
Szia!
Nekem is alacsony lett, engem genetikai UH után nem küldtek sehová, nem volt magzatvízvizsgálat. Modernebb dokik azt vallják,h. az alacsony AFP nem jelent semmit, down-kór szűrésére nem alkalmas ez a laborvizsgálat. Ha ezt szeretnéd tudni (h. mennyi az esély down-kóros babára) akkor csináltass négyes tesztet vagy integrált tesztet.
A magzatvízvizsgálat miatti vetélés esélye általában magasabb 30-35 év alatt mint az,h. pl. down-kóros a baba. Ezt szokták mérlegelni ilyenkor és ez alapján döntenek. Persze attól is függ,h. esetleg találnak-e valamit Uh-n.
Mennyire alacsony az AFP-d? Nem lehet,h. picit hamarabb lett levéve?
Mert az szokott lenni még a hiba (nekem ez volt a baj a dokik szerint).
Üdv
0.57 volt az eredményem.Nem előbb lett levéve ez 100%
Az ultrahang igazolta hogy jókor,a méretek alapján
Akkor én a helyedben mindenképpen elmennék egy ilyen négyes tesztre az kifejezetten erre van kitalálva. Sztem ne engedd magad megszúratni amíg annak nem tudod az eredményét. Keress rá a neten. Ha pesti vagy én is tudom ajánlani a Bolgárkerék utcai genetikai centrumot.
Mindjárt belinkelem. De különben tényleg nem kell ennek nagy feneket keríteni hidd el!
Egyébként nekem anno 0.65 lett, hát az is alacsony mert 0.7-től jó labor szerint. Nekem még csak meg sem ismételték.
Szia:)
Nekem az Afp-n a down kór 1:204hez volt,ezért felajánlották a magzatvízvizsgálatot. Nem is gondolkodtam
rajt,hiszen 1-2% a vetélés, de ma már ez rutinvizsgálat.
Nagyon óvatosak voltak,és végig monitoron figyelik a babát. Ma már nem félnék tőle, inkább kellemetlen,mint
fájdalmas. Pár perc.
És legalább ma már nyugodt vagyok,bár kicsit hosszú a vá-
rakozás,mert 3hét az eredmény.
Ha bármilyen kérdésed van ,szívesen leírom.
Egyébként azóta nekem is többen mondták,hogy az AFP. nem tól megbízható.
szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!