32 hetes vagyok. A tenyésztésem kimutatta a streptococcust. Veszélyes ez a babámra nézve? Kell aggódnom? A dokim mondta, hogy szülésnél infuziót kapok és a baba is. Aggódom érte. Nem lehet baja?
Nálunk azt mondták, hogy nem érdekes (amikor megkérdeztem az eredményt, majdnem nem is mondták meg) annyit mondtak, hogy ha pozitiv, vagy nem készül el időre akkor kap a bébi egy injekciót születése után.
Ne izgulj!
Minden jót Neked!
Bocsi, az lemaradt, hogy természetesen semmi baja nem lett.
Arraell majd figyelned, hogy ha elmegy a magzatvized, akkor ne húzd az időt, hanem minél hamarabb menj be a kórházba, hogy megkaphasd az infúziót!
Szia, nekem pont ma mesélte el a vadőnő hogy mi is történik. A tesztem ugyan negatív lett, de azért megkérdeztem hogy mi is ez. Szóval nekem azt mondta, hogy szülés előtt 6 órával és közvetlen a szülés megindulásakor adnak egy antibiotikum injekció, és ez írtja a bacikat. Ugyanis amikor a baba áthalad a szülőcsatornán, sajnos a hüvelyváladékkal tele lesz a szája, az orra és bekerül a szervezetébe és okozhat különböző megbetegedéseket, de így hogy ezeket megkapod nem fog. Ez abban a kórházban működik így ahol én is szülni fogok.
Ne aggódj, az orvosok tudják a dolgukat, csak otthon ne felejtsd a leleted! :)
37 hetes kismama
Nekem is pozitiv lett, és a neonatologusok nagyon is foglalkoznak vele.
Simán szültem, 14 napig voltunk kórházba, mert addig vénásan antibiot kapott. Ha nálad pozitiv lett valószinű a gyereknek is az lesz ha csinálnak baktériumtenyészetet fülváladékból.
Lányoknál nem veszélyes, viszont egész életükbe strepto- hordozók lesznek, fiúkat viszont megbetegitheti, akár agyhártyagyulladást is okozhat!!!
Nekem azt mondta az orvos és a szülésznők is, hogy az a lényeg, hogy tudjunk róla, mert bajt csak akkor csinál, ha nem tudnak róla és nincs antibiotikum.
Szóval nyugi!!! :) A terhesek közel 30 százaléka pozitív.
Köszönöm mindenkinek a válaszát!!!
megnyugodtam, nem lehet baja a Kislányunknak...
most már csak azt nem tudtam kideriteni, hogy hogyan kaphattam ezt meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!