Ha HPV vírus fertőzött lennék, a rákszűréskor mindenképpen kiderül? és rajta van valamelyk leletemen? 24 hetes vagyok, és nagyon kiborultam.
Szia!
Ne izgulj.A HPV vírust külön nézik meg,nekem legalábbis külön vett két kenetet a doki,egyik ment rákszűrésre, a másik hpv szűrésre.
Ugyanis a HPV az egy vírus, még nem bizos,hogy rák is lett belőle és azt akkor a rákszűrásen nem veszik észre.Viszont kezelni kell,mert tudjuk milyen veszélyes.
Szóval sztem külön kérd a dokit,hogy vegyen le kenetet HPV szűrésre is.Egy hét múlva van eredmény.
Én pl minden évben megyek rákszűrésre és mindig jó volt az eredmény.Idén azt mondtam,na jó mindenki ezzel a HPV-vel jön,megkérem nézzék meg azt is.Hát kiderült,hogy 33as vírusom van,ami nem para(a 16-18as az), szednem kell vitamin,lehet kilöki a szervezetem,ha nem majd kifagyasztják,egy 5 perces beavatkozás.De ez kb 2-3 éve lappang bennem,ugyanis az akkori barátomtól kaphattam csak el.Szóval látod én is jártam rákszűrésre meg minden és senki nem mondta, hogy évek óta bennem van a vírus.
Bocsi,hogy hosszúra sikerült,de azért írtam le a történetemet,hogy lásd mi a helyzet.
Akkor én is megijedtem és utána néztem,ez a 33as nem olyan veszélyes.Ha pedig várandósan veszi valaki észre a HPV-t,akkor sem kell megijedni,ne higgy a rémmeséknek,ugyanúgy egészséges babát szülhetsz,csak sűrűbben kell vizsgálatokra járni,ennyi.
Ne borulj ki,ha úgy érzed volt olyan nemi kapcsolatod(akár évekkel ezelőtt),ahol pl nem használtatok gumit és sanszosnak érzed,hogy elkaphattál valamit,kérd meg a dokit,hogy vizsgáljon meg külön HPV.vel.
Remélem segítettem.:)boldog babavárást és nyugi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!