Ez lenne a normális? Azt olvastam az egyik könyvben, hogy a terhesség alatt ideális súlygyarapodás 6-8 kg.
Szerintem ez nagyon kevés, mert csak a baba+ a vele járó változások többet nyomnak. Gondolok itt: magzat, magzatvíz, megnövekedett mell és méh, több vér az anya szervezetében+ ha még valaki vizesedik.
Ezen most egy kicsit kiakadtam, mert én 24 hetes vagyok és most tartok olyan 4 kg plusznál. Akkor ez soknak számítana?
15 kilót híztam, 3 hónappal a szülés után még van rajtam 5.
Sztem 6-8 kg kevés!
Amúgy ezen ne parázz, nagyrészt genetika, de van pár éved leadni, amit esetlegesen felszedsz.
Én nem hánytam, azt ettem, amit megkívántam, és főleg az utsó hetekben heti 2-3 alkalommal is ettem pl csokit (meghaltam volna, ha nem ehetek! ;) ). Úgy voltam vele, h a szervezetem biztos nem hülye, meg majd lemegy idővel, amit felszedek! Bűntudat nélkül bűnöztem, pedig én az az ember vagyok, aki szinte mindig fogyózik, mert a levegőtől is hízik.
Érdekes módon, még nem tudtam, h terhes vagyok, amikor eszeveszetten kívántam a brokkolit (sok benne a folsav), pedig máskor eszembe se jut ez a zöldség.
Szerintem a szervezet tudja, h mire van szüksége!
Szia!
A normális hízás az a 10-12 kg, én csak 6 kg- ot szedtem fel, ebből 3 kg volt a baba.
És tényleg kevés volt, mert szoptatáskor a súlyom alá mentem 5 kg-al! Ennyit fogytam...
Tényleg a 10 kg- kell!
Köszönöm mindenkinek a válaszát. Ezek szerintem nem csak én gondolom úgy hogy kevés az a 6-8 kg.
Nem aggódom a súlyom miatt. Majd leadom, nekem a baba az első! Amúgy én is mindig azt eszem, amit éppen megkívánok. :)
Mindenkinek szép és problémamentes pocakos hónapokat kívánok!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!