Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 32 hetesen csak 28-29 hetesnek...

32 hetesen csak 28-29 hetesnek néz ki?

Figyelt kérdés

Ma voltam az orvosomnál és nagyon elkeseredtem. 3-4szer is megmérte a babát, de a legnagyobb jóindulattal is csak 29hetesnek felelnek meg a méretei. Azt mondta, valami a méhlepénnyel lehet és szinte biztos, hogy 27-én be kell feküdnöm a kórházba egy 10 napos infúziós kezelésre, hogy kicsit megtámogassák a növekedését. Ott meg legalább sokat fogok pihenni. Szó mi szó, az elmúlt hetekben nálunk minden tekintetben összejöttek a dolgok, pihenni se tudtam eleget és sokat idegeskedtem is. Szerintem ez nagyban közrejátszhat ebben.

Tudnátok pár megnyugtató szót mondani, mert bár 3. terhességem, ilyen nálam még nem volt. Nálatok volt hasonló?

Lányok, ugye minden rendben lesz?????

2010. dec. 21. 19:46
 1/8 anonim ***** válasza:
ne gondolj rögtön a legrosszabbra. én annyira pici baba voltam, amikor megszülettem, hogy nem voltam 2,5 kiló, és 45 körüli centis voltam. mindenki kérdezte anyát, h ugye koraszülött?? nme voltam az, tökéletesen egészséges voltam, csak nagyon pici. nem dohányzott terhesség alatt, megfelelően evett, nem terhelte magát, de picinek születtem. első hónapban megdupláztam magam, szóval semmi baj nem történt. 165 centi vagyok, egyetemre járok, felnőttem:)
2010. dec. 21. 19:58
 2/8 anonim ***** válasza:

Tényleg ne aggódj most.

Második babával vagyok 31 hetes. A terhesség elején mikor 10 hetes voltam csak 8 hetesnek mérte a dokim de elküldött másik uh-ra is. 2 nappal később már 9 hetesnek mérte egy másik gép. 12 hetesen meg 13 hetesnek mérték (megint másik gép). Pedig tudom a fogantatás napját (mert csak akkor voltunk együtt a férjemmel akkor).

Hát engem is a frász kerülgetett, főleg hogy akkor még elvileg egyformán fejlődnek.

Minden rendben lesz ne aggódj. Persze nem jó az idegeskedés, én is nagyon sokat idegeskedek mostanában, és még a kislányom is rendesen megdolgoztat fizikailag...

Minden jót kívánok!

Szép ünnepeket!

2010. dec. 21. 20:29
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm lányok! Tudom, hogy nem tesz jót az idegeskedés, de az nem úgy működik, hogy akkor most nyugodt leszek.

Most meg már az is aggaszt, hogy 10napig távol leszek a gyerekeimtől. Persze jó helyen lesznek, de akkor is...Ráadásul közvetlenül ünnepek után. Ha mákom van, szilveszterkor hazajöhetek kicsit. De most tényleg a pici az első. Úgy érzem, az elmúlt időszakban háttérbe szorultam. Na, most megkapom!

Holnap megyek a kórházba 32hetes UH-ra, hátha ott biztatóbb adatokat mérnek.

Az annyira nem is zavarna, ha kicsi lenne a babám, csak ne legyen semmi baja....

2010. dec. 21. 20:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Ne aggódj!Az én babám a 27. héten 4D-n, arányosan 26 hetesnek felelt meg.A 32 hetes UH-on már 2 héttel volt elmaradva, a 38 hetesen pedig 3 héttel.Gondolhatod hogy éreztem magam!Sírtam is. Pedig én sem cigiztem, ettem sokat, szedtem végig az Elevitet.Azt mondta az orvosom, hogy nyugodjak meg, ez genetika.Valószínűleg az én génjeimet örökölte.Én 160 cm vagyok, és 50 kg-val kezdtem a terhességet, és magam is 2800 g-mal születtem úgy, hogy túlhordott anyu.Én is feküdtem kórházban.Minden nap lepényáramlás, NST, sőt még oxitocin terheléses vizsgálat is volt.A pici mindre fütyült, mondta a doki, hogy remekül érzi magát.Infúziót nem kaptam, nem tudom, miért.Meg is nyugodtam.Végül 2490 g-mal, 47 cm-vel született, 10-es Apgarral, a legjobb általános állapotban kiírás előtti napon.Ő volt a legformásabb újszülött, mindenki dicsérte.Ma már 3 hónapos, 4600 g.Egészséges, sok dologban a koránál jóval fejlettebb.Pl. már 2 hónaposan oldalra fordult, pedig ezt általában 3 hónaposan tudják.A gyerekorvos és a védőnő szerint is nagyon szép baba, és jól fejlődik.Ne aggódj!Nem lesz 4 kilós, örülj neki! Két dolog lehet: vagy el vagy számolva (gyanítom, hogy engem elszámolták, a szülést pedig úgy indították meg, nem kellett volna, mert a baba jól volt, csak biztos sokba kerültem a kórháznak), vagy örökletesen kisebb.De ezek a babák a legnagyobb étvágyúak, és majd bepótolja!Nem minden a születési súly.
2010. dec. 22. 08:57
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is! Kicsit megnyugtató ilyeneket olvasni. Most már biztos, hogy hétfőn be kell feküdnöm a kórházba. Min. 10nap. Ma voltam benn 32hetes UH-n. A doktornő rögtön kérdezte, hogy biztos 32hetes vagyok-e? Volt benn a dokim is, csináltatott NST-t, az szerencsére teljesen jó. Csakhát kicsike. Ez szokatlan nekem, mert a kislányom 3600gr-mal, a kisfiam meg 4200gr-mal született. Most lehet szervezkedni, hogy amíg nem vagyok itthon, a gyerekek mellett ki segítsen be a férjemnek. Mert ő pl. abszolút nem tud főzni, azt meg nem szeretném, ha a gyerekeim majd' két hétig hideg kaját egyenek. De ezt megoldjuk, csak a picurral minden rendben legyen. Már én is sírtam egy csomót, pedig tudom, hogy most nem lenne szabad idegeskedni.

Szorítsatok, hogy minden jól alakuljon!

2010. dec. 22. 14:39
 6/8 A kérdező kommentje:

Ha esetleg valaki visszanéz erre a kérdésre:

2011. február 13-án, 4nappal hamarabb megszületett a kislányom! 3250gr, 51cm és a lényeg: makkegészséges és gyönyörű!

2011. febr. 21. 15:03
 7/8 anonim ***** válasza:
gratulálok, a többiek nevében is:) hát, nem lett végül picike:)
2011. febr. 21. 19:10
 8/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a gratulációt és a bíztatásokat! Igen, nem is lett olyan picuri. Szerencsére könnyű és gyors szülésem volt. Jó végre a karomban tartani és látni, hogy kutya baja. A gyerekeim meg egyszerűen odáig vannak érte.

Mindenkinek stresszmentes babavárást, babázást kívánok!

2011. febr. 22. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!