Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Orvos felfogadása? Mi a...

Orvos felfogadása? Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Egy pesti kórház osztályvezető főorvosához járok. Eddig kétszer voltan nála a magánrendelésén, a többi alkalommal a kórházban találkoztunk (pénzt csak a magánrendelésen kellet adni, a kórházban nem kért). Csak a kötelező vizsgálatokon voltam eddig (33 hetes vagyok) mert szerencsére semmi problémám nincs. Még nem kértem fel Őt, hogy ott legyen a szülésnél és nem tudom, hogy mit csináljak. 38 éves vagyok benne van a pakliban a császár. Mi van ha felkérem és nem ér be a szülésre? Akkor adnom kell neki is meg az ügyeletes orvosnak is? Vagy hogy van ez ilyenkor? A szülésznő is kérdéses mert ha császár lesz akkor - elvileg - aki épp ott van annak is elkell látni a munkáját (legfeljebb utólag fizetek neki).
2010. dec. 21. 12:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Dokinak ha nem ér be nem kell fizetni a szülésért, max. az ügyeletesnek adhatsz, ha úgy gondolod. A szülésznőnek meg akkor fizetsz, ha elégedett vagy. Hidd el, az nagyon ritka, hogy olyan gyors a szülés, hogy az orvos nem ér be. Szóval szerintem ez nem probléma. Így csak az akérdés, hogy akarsz/tudsz-e erre áldozni.
2010. dec. 21. 12:30
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha nem lesz ott a szülésnél / csázsárnál nem Ő müt akkor nem kell fizetned neki.

Az ügyeletesnek se kötelező max ha meg vagy elégedve de császár alatt általában a dokik nem túl figyelmesek a kismamához. Talán a csecsemősök..

2010. dec. 21. 12:31
 3/7 anonim ***** válasza:
26%

császár alatt nem túl figyelmesek a kismamához???????????? Mégis mit kéne csinálniuk egy egyébként nagyon kockázatos és komoly hasi műtét közben? Még jó, hogy nem a kismamával foglalkoznak, hanem a műtéttel.

Kérd meg és ha nem ér oda, akkor nem kell fizetned neki. Egyébként megha császár, abba kötelezően bele kell egyeznie egy illetve 3 főorvosnak, köztük az osztályvezetőnek, az ügyeletes nem császározhat. Úgyhogy én felkérném.

Szülésznő fel sem merült, mondjuk lehet sznob vagyok, de én őket nem sokra tartottam és a szülés előtt is meggyőződhettem, hogy nem volt alaptalan, kevés sötétebb és nevetségesen ostoba emberrel találkoztam, mint a szülésznők. Fel sem merült, hogy annyit mondjak nekik köszönöm.

2010. dec. 21. 12:39
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell kiforgatni..

a nem figyelmes nem azt jelenti hogy nem figyel.

nem túl tapintatos aki császáros volt a környezetben mindenki arról mesélt hogy a saját gondolatai a baba, mig a dokik beszélgetése a loki meg a filmek körül forogtak.

Igy értettem... lehet tapintatnak vagy figyelmességnek hivni de nem a figyelem hiánya.

2010. dec. 21. 12:41
 5/7 anonim ***** válasza:
36%

miért te a munkahelyeden soha nem beszélsz másról csak a munkával kapcsolatosan szólsz a munkatársaidhoz? Miért kéne néma csendben lenni e a műtét alatt? Jó persze fecseghetnének a kismamával is, ebben igazad van és a babáról is.

De hát ha egy kismama gondolatai a babája körül forognak, akkor hogy figyel oda mit beszélnek az orvosok, annyira azért nem kötötték le a babája körüli gondolatok? Mert én tényleg a babáimra gondoltam és nem tudom neked azt sem megmondani, hogy fecsegtek e az orvosok, nemhogy azt, hogy

miről.

Na mindegy ne vitázzunk ezen, szerintem ez nem a figyelmesség dolga. És ebben az esetben sem a társaságot fizeted, hanem, hogy jól elvégezze a műtéte és ne maradj ott az asztalon, benned se maradjon semmi és a baba is jól legyen. Ha valakinek társalkodónő kell, akkor hívjon egyet. Szerintem ez jelentéktelen egy műtétnél. Csinálja jól a dolgát.

2010. dec. 21. 13:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Amikor terhes voltam, eszem ágába se jutott orvost fogadni, pedig egy elég tapasztalt és jó orvoshoz jártam. Mamám már szinte könyörgött hogy fogadjam fel, mert nagyon féltett a szüléstől, még azt is mondta hogy majd ő kifizeti. Végülis nem fogadtam fel. Szülésemmel minden rendben volt, de 14 nap múlva elkezdtem vérezni de annyira hogy nagyon, darabosan. bevittek a kórházba és kiderült, hogy placenta darab maradt bennt, nem tudom ez hogy fordulhatott elő, mikor elvileg megkéne nézni hogy egyben van-e. Elvileg akkor ez az orvos hibája, és lehet hogy jobban jártam volna ha megfogadom azt a JÓ dokit, de lehet hogy akkor is bekövetkezett volna.
2010. dec. 21. 13:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat.
2010. dec. 22. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!