Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 21 hetes terhes vagyok. Úgy...

21 hetes terhes vagyok. Úgy éreztem reggel mintha csuklana a babám. Lehetséges? Mitől csuklik? Mit tehetek azért, hogy elmúljon neki?

Figyelt kérdés
2010. dec. 19. 09:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem lehetséges!Én is 3 napja, mindennap érzem 1-2-szer, egészen lent a hasam közepén!Nem tudom lehet-e vmit tenni ellene, de szerintem nem!Te hol érzed?
2010. dec. 19. 09:41
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha úgy érzed, hogy csuklik a babád, az nagyon jó az ő szempontjából!

Kezd egyre fejlettebbé válni a tüdeje, és már "beszippantja" a magzatvizet, ezzel gyakorolja a légzést. Neki még nem működik olyan pontosan és tökéletesen, mint nekünk, de jó úton halad. :) Tenni semmit sem kell, nem is nagyon tudsz, legfeljebb iszol vizet, bár nem tudom, ez neki mennyit segít. Nem szokott sokáig tartani náluk a csuklás.

Lehet, hogy hülyén írtam le, a szakkönyvek ezt szebben és pontosabban megfogalmazzák, de ez a lényege.

2010. dec. 19. 09:47
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, értem és megnyugodtam. :) Én is lent érzem a köldököm alatt illetve ha nagyon ficánkol már a köldökömnél is szoktam nyomást kapirgálást érezni.
2010. dec. 19. 09:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Jól írják az előző válaszolók.Csuklik!Fejlődik a tüdeje,néha nyel egy kis magzatvizet,de ez neki nem rossz.Nem tudsz ellene tenni semmit,el fog múlni.Nekem rengeteget csuklott a babám,és most is.2 hónapos:-).
2010. dec. 19. 10:01
 5/8 anonim ***** válasza:
Nálunk a rekord csuklási idő fél óra volt. :o)
2010. dec. 19. 10:14
 6/8 anonim ***** válasza:
A mi lányunk is sokat csuklik, kb. a 20. héttől. Van, hogy naponta 5x, és 20 perceket... :) Mondogatom neki, hogy fogja be az orrát, de nem használ :D Ilyenkor jön az, hogy találjuk ki, vajon ki emlegeti. :D Gyakorol a rekeszizom a légzésre, szóval nem lehet, de nem is kell ellene semmit tenni. 34 hkm
2010. dec. 19. 10:46
 7/8 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Áruljátok már el nekem is hogy milyen az ha a lakód csuklik??Lehet hogy már éreztem hogy csuklik csak nem tudom hogy az milyen "érzés".

2010. dec. 20. 14:42
 8/8 anonim ***** válasza:

Olyan érzés, mint a mozgolódás, csak nagyjából szabályos időközönként van, és nem marad abba. Nálunk mindig ilyenkor tudta apa is megtapogatni, mert egyébként félénk volt, és ha nem én tettem oda a kezem, hanem valaki más, akkor rögtön mozdulatlan lett. :o)

Nagyon jellegzetes, biztosan nem csuklott még a babád, de majd fog, ne aggódj!

Vannak csuklósabb, és kevésbé csuklós babák. Nálunk is így volt, első baba alig, második meg állandóan...

2010. dec. 20. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!